Salkkarit-blogi: Näin käy kauden päätösjaksossa, lue myös kommentit

Salkkarit-blogi: Näin käy kauden päätösjaksossa, lue myös kommentit
Kuvankaappaus mtv.fi-sivulta.

Salkkareiden kauden päätösjaksossa sattuu ja tapahtuu, ja käänteet tulevat tavallista hurjempaa tahtia.

Käsikirjoittajilla lienee ollut kiire saada kaikki käänteet samaan jaksoon, sillä tapahtumat seurasivat toisiaan hämmästyttävällä nopeudella, ja kliseet toteutuivat tavallista nopeammin – yleensä joku lause kumotaan vasta seuraavassa kohtauksessa, nyt siinä kesti pari sekuntia!

SISÄLTÄÄ ison kasan spoilereita. Lukeminen omalla vastuulla!

Jakso pyörii Jutan ja Ismon häiden sekä Eevan synnytyksen ympärillä. Alussa Jutan naama on vielä punainen hurjien polttarien jälkeen, ja Ulla ehdottaa jotain rotanmyrkkyseerumia tilanteen pelastamiseksi. Kalle suosittelee lääkäriä, mutta Ullan toimilla mennään. Ismo uskoo häiden olevan koko ajan vastatuulessa, mutta kas, Jutta tuleekin naama kauniiksi meikattuna ja kaikki on hyvin!

Samaan aikaan Aaron mökillä Eeva pyörii lääkehuuruissa paikallaan, ja Aaron äiti kokkaa jotain myrkkyä, tai sitten Hannua ja Kerttua. Eevan käsketään hoitamaan synnytys mökillä, sillä Jumala ei anna hänelle sattua mitään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samaan aikaan Jiri on kovistelemassa Aaroa ja käskee kertoa, missä Eeva on. Aaro onnistuu kuitenkin viemään Jirin ajatukset muualle ja uskottelee Jirin olevan syyllinen Eevan katoamiseen. Jiri uskoo tämän. Liiankin helposti.

Hääseurue on hieman myöhässä juhlapaikalta, ja kiire tulee kirkkoon. Kalle sanoo Ismolle, että huono onni on kulutettu loppuun ja Ismo toteaa, ettei mikään voi mennä pieleen. Noin kaksi sekuntia tämän klassisen salkkarilauseen jälkeen huomataan, että Ismo unohti sormukset. Todella laiskaa ja ennalta-arvaamatonta, koska Helsingissä ei voi ilmeisesti mennä naimisiin ilman, että kaikki menee päin v*ttua.

Jiri lohduttaa Nellaa, että Eeva kyllä tulee satavarmasti kotiin. Myöhemmin tulee totta kai kirje, minkä Aaro on väärentänyt. Siinä “Eeva” kertoo, ettei jaksanut tuota rumbaa ja lähti menemään. Hän palaisi takaisin kun huvittaa. Nella jää Jirin vastuulle. Tässä oli sentään useampi kohtaus välissä!

Mökillä Eeva on saanut lapsen synnytettyä, eikä näytä kovin voipuneelta tai pahoinvoivalta. Aaron saapuessa mökkiin Eeva vaatii selityksiä. Heti niitä ei saada, mutta lopulta Aaro paljastaa Jirin olevan “Anti-Kristus” (a.k.a Saatana) ilmi elävänä, ja Aaron tehtävä on nujertaa hänet ja suojella Eevaa ja vauvaa häneltä. Noh, kevyet psykoosit, sanoisin. Näitä sattuu! Eeva on aivan kauhuissaan ja pyrkii ylipuhumaan itsensä pois, mutta Aaro sanoi Eevan pysyvän ikuisesti siellä Aaron äidin kanssa. Mökkielämää jee.. Aaro itse toteaa lähtevänsä jatkamaan taistelua saatanaa vastaan Pihlajakadulla.

Häät jatkavat salkkari-käänteiden klassikoiden merkeissä. Jutta sanoo, että myöhästymisestä huolimatta häät eivät onneksi voi alkaa ilman hääparia. Sekunti sen jälkeen Ulla huutaa oven raosta, että tulkaa jo, papilla alkaa tunnin päästä toinen tilaisuus ja on kiire. Sormukset  sentään tulevat ajoissa!

Häät pääsevät lopulta alkamaan, mutta keskeytyvät pian, kun Salla saapuu kirkkoon. Salla kertoo, että rakastaa vielä Ismoa. Ismon kauppaan palkattu Esa käskee äitiä (Sallaa) lopettamaan, mutta Salla ei ole valmis luovuttamaan. Sitten hän paljastaa, että Esa on heidän yhteinen poika.

Laiskaa tämäkin, sillä Esa on sarjassa varmaan n. 18v, kun taas Sallan ja Ismon avioliitosta on vähän lyhyempi aika. No, ehkä kesällä tähän tulee jokin looginen selitys tai aikahyppy.

Kaiken kaikkiaan jakso oli täynnä toimintaa, mutta myös erittäin laiskaa käsikirjoittamista. Ehkä draaman kaarta olisi voitu jatkaa vähän pidemmältä ajalta? Lisäksi kaikki mahdolliset Salkkareiden laiskan käsikirjoituksen kliseet oli saatu yhteen jaksoon, mikä aiheuttaa sekä naurua että itkua – miten voi tehdä näin kauden päätösjaksossa?

Mainos

Päätoimittaja