EU-teki päätöksen – kryptovaluutat entistä enemmän sääntyelyn piiriin

EU-teki päätöksen – kryptovaluutat entistä enemmän sääntyelyn piiriin

Euroopan unioni on päättänyt tiukentaa kryptovaluuttojen valvontaa. Samalla kryptovaluuttoja tarjoavien yritysten tulee alkaa tunnistaa asiakkaitaan.

Euroopan unioni on hyväksynyt lainsäädäntötekstin kryptovaluuttojen sääntelemiseksi. Kryptovaluuttamarkkinoita tarkkaillaan jatkossa tarkemmin MiCA:n (Markets in Crypto Assets Regulation) kautta. Samalla säädettiin laki, jonka avulla saadaan selville henkilöt, jotka käyttävät kryptovaluuttoja maksuvälineenä.

Päätös tehtiin keskiviikkona Euroopan neuvoston edustajien välisessä kokouksessa. Kokouksessa päätettiin hyväksyä kesällä tehdyt päätösluonnokset.

Lisensointijärjestelmä ja valuuttojen takaus tulevat EU-tasolle

Jatkossa kryptovaluuttapörssien ja -lompakoiden tarjoajien tulee rekisteröityä toimiakseen unionin alueella. Samalla niin sanottujen stablecoinien (vakaavaluuttojen), kuten Tetherin, tulee olla sidottuja siten, että niille on olemassa perinteistä valuuttaa tarpeeksi varannoissa, jotta ne eivät kaadu. Terran tapaus vauhditti päätöstä, kun Lunaan sidottu Terra (UST) kaatui ja sai aikaan romahduksen.

Laki tulee hyväksyttää vielä Europarlamentissa ennen kuin se astuu voimaan. Parlamenttiin lakiesitys etenee vuonna 2023 ja voimaan se astunee vuoden 2024 alkupuoliskolla.

Lue myös: Applen perustajalta uusi aluevaltaus – Julkaisi oman kryptovaluuttansa!

Päätoimittaja