Facebook suunnittelee omaa kryptovaluuttaa

Facebook suunnittelee omaa kryptovaluuttaa

Facebook on tulossa mukaan kryptovaluuttamarkkinoille, ainakin New York Timesin ja Bloombergin mukaan. Uuden kryptovaluutan nimi olisi mahdollisesti FaceCoin.

Facebook on aiemminkin pyrkinyt luomaan virtuaalivaluuttaa. Vuonna 2011 ja 2012 ne eivät ottaneet tuulta alleen. Erona aiempiin kokeiluihin on se, että tällä kertaa valuutta toimisi lohkoketjussa. Facecoin olisi tarkoitus ottaa käyttöön alkuun Whatsapissa, jossa sen avulla käyttäjät voisivat lähettää toisilleen maksuja anonyymisti.

Facebookin kryptovaluuttaa olisi alustavien arvioiden mukaan noin 400 miljoonaa kappaletta, ja kryptovaluutta olisi ns. “stablecoin”, eli sen arvo on sidottu johonkin olemassa olevaan valuuttaan, mitä luultavimmin dollariin. Näin ollen todennäköisesti yksi Facecoini olisi sama kuin yksi dollari – menetelmä olisi vastaava kuin Tetherillä, joka toimii Ethereumin lohkoketjusda

Tuli FaceCoinista sitten suosittu tai ei, uusi avaus luo joka tapauksessa varmasti uutta huomiota jo olemassa oleville kryptovaluutoille ja kasvattaa niiden arvoa.

Päätoimittaja