Näin tunnistat kryptovaluutan, jolla ei ole tulevaisuutta

Näin tunnistat kryptovaluutan, jolla ei ole tulevaisuutta

Kryptovaluuttojen yleistyttyä markkinoille on tullut useita eri valuuttoja, jotka ovat olleet menestyksiä. Bitcoinin ohella esimerkiksi Ether ja BNB porskuttavat vahvoina. Kaikki valuutat eivät kuitenkaan menesty.

Osa valuutoista on puhtaita huijauksia, toisilta taas loppuu kannatus tai ne eivät koskaan sitä saa. Mutta voiko valuuttojen “konkurssia” ennustaa?

Lue myös: Google aikoo hyväksyä kryptovaluutat maksuvälineenä pilvipalveluissa

Vaasan yliopistossa julkaistun tutkimuksen mukaan voi. Niranjan Sapkota kertoo väitöskirjassaan, miten kannattamaton valuutta voidaan tunnistaa.

Sapkotan väitöstutkimuksen tulokset osoittavat, että kryptovaluuttojen konkurssit ovat ennustettavissa. Miten sijoittaja voisi välttää kaikkein konkurssiherkimmät kryptovaluutat?

– Voit esimerkiksi varoa kryptovaluuttaa, jonka ensimmäinen päivä markkinoilla on ollut vahva, mutta ensimmäisen kuukauden tuotto maltillinen. Vältä myös valuuttoja, joilla on tuntematon perustaja, paljon valmiiksi louhittuja (premined) kolikkoja ja suhteellisen suuret louhintapalkkiot lohkoa kohden, Sapkota sanoo.

Lue myös: Yhteiskunnallinen riski kryptovaluutoissa voi kasvaa institutionaalisten sijoittajien myötä, kertoo uusi väitös

Lähde: Vaasan yliopiston tiedote

Päätoimittaja