Espanja antoi myrskyvaroituksen – murskasi Costa Rican täysin!

Jalkapallon MM-kisojen keskiviikon otteluissa nähtiin suuryllätys, kun Japani kukisti Saksan 90-minuuttisen jälkeen 2-1. Espanja ei kuitenkaan taipunut, kun joukkue murskasi Costa Rican 7-0 ja nousi samalla kisojen suurimpien suosikkien joukkoon.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma ja tulokset sekä ilmaiset lähetykset ja uutiset

Päiväpelissä Japani yllätti Saksan 2-1. Saksa siirtyi ottelussa johtoon, mutta Japani nousi ohi toisen puoliajan vaihtojen jälkeen ja jätti Saksan tukalaan paikkaan, sillä tappion myötä seuraavista peleistä tulisi ottaa vähintään neljä pistettä. Haaste ei ole helppo, sillä vastaan asettuu vielä Espanja ja Costa Rica.

Espanjan ja Costa Rican kohtaamisessa nähtiin huikea maalijuhla. Ennakkoon Costa Rican piti pystyä haastamaan Espanjaa puolustuksellaan ja vastahyökkäyksillä, kun taas Espanjan haasteeksi nähtiin maalintekijöiden märkä ruuti. Molemmat ennakkoennustukset heitettiin romukoppaan.

Ensimmäisen 30 minuutin aikana Espanja onnistui murskaamaan Costa Rican haaveet yllätyksestä, sillä joukkue teki maalin kerran kymmeneen minuuttiin. Ottelun avausmaalin iski Dani Olmo 11. minuutilla. 2-0 lukemat nähtiin 21. minuutilla, kun Marco Asensio ohitti Costa Rican Keylor Navasin Jordi Alban syötöstä ja 31. minuutilla Espanja meni jo 3-0 johtoon Ferran Torresin rangaistuspotkumaalista. Espanjan avauskokoonpanon hyökkääjät olivat tehneet seurajoukkueissa alkukauden aikana vain neljä maalia, joten ryöpytystä voi pitää hieman yllättävänä, mutta toisaalta Espanjan mestaruushaaveiden kannalta hyvänä.

Avauspuoliaika oli täysin Espanjan pallonhallintaa ja Costa Rica ei päässyt kertaakaan laukomaan kohti maalia.

Espanja nosti jalkaa kaasulta, maalinteko jatkui silti

Toisella puoliajalla Espanja nosti hieman jalkaa kaasulta, mutta Costa Rica ei silti päässyt juurikaan paikoille. Espanjan Ferran Torres iski ottelun toisen osumansa ja siirsi joukkueen hienon yksilösuorituksen jälkeen 4-0 johtoon. Keylor Navas oli täysin voimaton Costa Rican surkean puolustuksen edessä ja maali tehtiin aivan lähietäisyydeltä parin puolustajan ympäröimänä.

Ottelun 5-0 maali olikin sitten upea taidonnäyte. Vasta 18-vuotias Gavi sai Alvaro Moratalta syötön vasemmalta laidalta ja laukoi upeasti volleysta pallon oikeaan alanurkkaan. Costa Rican pelaajat saivat katsoa vain katseellaan upeaa viimeistelyä.

Gavin maali sytytti kaikki.

Espanja ei jättänyt murskajaisia vielä tähän. Carlos Soler ja Alvaro Morata onnistuivat tekemään 6-0 ja 7-0 maalit ottelun 90. minuutilla ja lisäajalla. Moratalle maali oli tärkeä, sillä häntä on arvosteltu heikosta viimeistelystä paljon.

Ottelun tilastot kertoivat karua kieltä Espanjan ylivoimasta ja toisaalta Costa Rican surkeudesta. Espanja hallitsi palloa yli 80 prosentin varmuudella ja laukaukset kohti maalia menivät tylysti 7-0 ja maalintekoyritykset 16-0.

Espanja pelasi itselleen upeat asetelmat jatkoon, sillä jatkopaikkaan riittänee yksi tasapeli tulevista otteluista. Costa Rica vastaavasti tarvitsee valtavan tasonnoston, eikä se voi oikeastaan luottaa tasapeleihin avausottelun maalieron jälkeen.