F-Liiga: Jymy ja OLS voittoihin ja jatkoon Suomen cupissa

F-Liiga käynnistyi TPS:n murskavoitolla. Kuva: Jarmo Koskela/Salibandy.fi

Nurmon Jymy nappasi jo kolmannen perättäisen voittonsa, kun Westend Indians kaatui kotonaan Otahallissa 7-6. Kierroksella voittoihin ylsivät myös OLS ja SPV.

Jymy johti toisessa erässä peliä jo 5-1. Heti kolmannen alkuun Eemeli Karjanlahti laukoi nurmolaiset 6–3-johtoon. Vähän myöhemmin Indiansin Valtteri Kainulaisen kaukolaukaus pomppi kahden vastustajan kautta maaliin. Pian tämän jälkeen Jesse Huppunen kavensi lähivapaalyönnistä ja Pieti Alatalon laukoi tasoituksen kääntölaukauksella.

Kolme minuuttia ennen loppua Jymy kuitenkin ryösti pallon hyökkäysalueella ja Elmeri Haveri iski etukulmaan uuden vierasjohdon. Minuuttia ennen täyttä aikaa Indians ehti hetken tuulettaa tasoitusta, mutta pitkän videotarkastelun jälkeenkään erotuomarit eivät löytäneet tilanteesta maalia. Näin ollen Jymyn johto piti ja joukkue nappasi täydet pisteet matkaansa.

Muissa otteluissa SPV kukisti EräViikingit lukemin 7-3 ja OLS kaatoi sarjanousija Fcb Turun 10-4. Tappio oli EräViikingeille jo kahdeksas putkeen ja joukkue jatkaa sarjan viimeisenä.

Voitoilla OLS ja Jymy nappasivat jatkopaikan Suomen cupissa. Muut miesten Cupissa jatkavat F-liigajoukkueet ovat Classic, LASB, Oilers ja Nokian KrP.

F-liigan miesten sarja jää nyt kolmen viikon tauolle, kun edessä on Sveitsissä 5. – 13.11. pelattava MM-turnaus.

Lähde: Salibandyliiton tiedote