Singaporen F1-ennakko ja lähetykset – Verstappen lähtee hurjaan takaa-ajoon

Singaporen F1-ennakko ja lähetykset – Verstappen lähtee hurjaan takaa-ajoon

Singaporen F1-osakilpailu ajetaan sunnuntaina 2.10. kello 15:00 alkaen Suomen aikaa. Charles Leclerc lähtee kisaan paalulta. Max Verstappen lähtee jahtaamaan muita kahdeksannesta ruudusta.

Aika-ajoissa bensaongelmien takia sijalle kahdeksan jäänyt Verstappen lähtee jahtaamaan pahimpia kilpailijoitaan mestaruustaistelussa. Työ ei ole kuitenkaan helppo, sillä Singaporessa on tunnetusti haastavaa ohittaa muita. Verstappen voisi varmistaa mestaruuden, jos hän saa 22 pistettä enemmän kuin paalulta lähtevä Leclerc.

Leclerc lähtee ennakkosuosikkina kisaan ja voi hyvinkin ajaa voitosta, mikäli hän saa pidettyä Sergio Perezin takanaan lähdössä. Kisaan lisämaustetta voi tuoda kuitenkin arvaamaton keli, sillä paikkakunnalle on luvattu sadetta kilpailun ajaksi. Tällöin riskit ulosajoihin ja turva-autoon kasvavat, minkä lisäksi Verstappen on huikea sadekelin kuljettaja.

Luultavasti mestaruus ratkaistaan kuitenkin vasta seuraavien kilpailujen aikana.

Mercedeksen iskukyky arvoitus, Bottas hakee nousua

Mercedes voi yllättää sateella.

Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi kauden parhaan sijoituksen aika-ajoissa oltuaan kolmas. Kauden aikana Mersu on yleensä parantanut huomattavasti kisavauhdissa ja Hamilton voikin olla yllättävä jokerikortti voittotaistossa, mikäli Mercedes saa luotua hyvän taktiikan ja renkaat toimivat optimaalisesti.

Suomen Valtteri Bottas lähtee ruudukon häntäpäästä kisaan ja tällä kertaa hyvä lähtö on välttämätön. Alfa Romeon kisavauhti on pudonnut selvästi kauden aikana, joten Bottas tarvinnee hieman tuuriakin päästäkseen kisassa pisteille.

Lue myös: Kuinka paljon F1-auto maksaa?

F1-kisaa voi seurata Suomessa Viaplayn kanavilta sekä F1-tv:stä. Lisäksi netistä löytyy lukuisia SkySportsin lähetyksiä ilmaiseksi.

Päätoimittaja