Huikea finaalisarja huipentuu – yllätys on vieläkin mahdollinen!

[FSM_featured_image size=large]

Liiga. Jääkiekon kotimaisen pääsarjan Liigan finaali pelataan tänä vuonna poikkeuksellisen myöhäisenä ajankohtana. Kiekkojännäreille tämä varmasti maistuu, sillä seiskapeli juuri ennen MM-kisoja nostaa niitäkin ajatellen tunnelmaa. Seiskapelistä on tulossa myös yksi eeppisimmistä pitkään aikaan.

Aiempina vuosina finaaleissa ovat esiintyneet pääosin Kärpät ja Tappara, tosin välillä finaaleissa on pyörähtänyt KalPaa ja HIFK:ta, joiden finaalipaikat olivat odotettuja. Nyt mukana on lähes vuosikymmenen tauon jälkeen HPK, jolta kukaan ei odottanut tällaista saavutusta ennen kauden alkua tai osittain edes kauden aikana.

Mainos

Joukkueen peli on ollut vakuuttavaa koko pudotuspelien ajan. Finaaleissa HPK oli jo tehnyt yhden ryöstön Kärppiä vastaan, mutta se ei vielä riittänyt sarjan voittoon. Tänään on mahdollisuus toiseen ryöstöön eeppisessä jännärissä.

Seiskapeli on jokaisen jääkiekkoilijan unelma ja painajainen finaaleissa. Yksi pomppu voi ratkaista kaiken, virheisiin ei ole varaa mutta toisaalta pelätäkään ei saa. Edessä on varmasti jälleen vähämaalinen peli, jossa joukkueet uskaltavat kuitenkin myös hyökätä railakkaasti ja syödä pikkumustaa oman maalin edessä. Maalivahdit ovat olleet aivan liekeissä, ja uskon, että nuoret veskarit ovat jälleen tänään vahvoja.

Huikea peli tulossa. Kärpät ovat tähän mennessä olleet vahvoja seiskapeleissä ja tilastotkin puoltavat 2000-luvulla kotijoukkuetta seiskapeleissä.

Mutta HPK on viis veisannut tilastoista tähän mennessä. Olisiko tuhkimotarina saamassa tänään satumaisen lopun?

SM-liigan finaalit ilmaiseksi netistä

Päätoimittaja