Hurja kolmen vuoden pelikielto – jääkiekkoilijalta meni vintti täysin pimeäksi! Katso video

Jääkiekossa tappelut ja taklaukset kuuluvat vielä toistaiseksi olennaisena osana peliin. Vastustajan tahallinen vahingoittaminen kuitenkin on ehdottomasti kiellettyä niin säännöissä kuin pelaajien koodistossa. Ranskan liigan ottelussa nähtiin kuitenkin totaalinen ylilyönti.

Ranskan liigan Amiensia edustanut Holden Andersson heitti vastustajansa tappelun tuoksinassa kunnon jalkakampilla maahan ja kaveri meni täysin tajuttomaksi. Andersson kuitenkin jatkoi vielä hänen päälleen menoa, kunnes tajusi iskun olleen vakava. Anteeeksipyynnöt eivät kuitenkaan tässä kohtaa auttaneet, sillä Ranskan liiga mätkäisi maaliskuun alussa nähdystä törkytempusta peräti kolmen vuoden pelikiellon.

Liiga yrittää viedä kieltoa myös eteenpäin IIHF:lle, joten jos pelikielto pysyy voimassa, Anderson ei voi pelata käytännössä missään seuraavaan kolmeen vuoteen.

Toteutuessaan pelikielto olisi yksi historian pisimmistä. Vaikka NHL:ssä ja KHL:ssä on joskus jaettu elinikäisiä pannoja, niistä on yleensä päässyt pois parin vuoden sisällä.

Liigan pisin pelikielto on vuodelta 1986, kun HIFK:n Ari Lampinen pahoinpiteli Jokerit-pelaajaa ja sai 27 ottelun pannan.

Katso alta olevalta videolta Andersonin tempaus.  Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen alta olevan twiitin linkistä.

Inadmissible!!!! Honteux!!!!
Saison terminée pour Julien Desrosiers, joueur emblématique du hockey français et un mec super!
Tous à @Mériadec dimanche!!
Jugez par vous même la violence du geste! @LigueMagnus @BoxersBordeaux @LesGothiques @Gillis4214 @EspritBoxers pic.twitter.com/Xp9paZ1hpF

— Musiquenscene France (@musiquenscene) March 7, 2019

Liity mukaan kirjoittajaksi vain parilla klikkauksella! Rekisteröidy tästä ja kirjoita!

Päätoimittaja