Ilves järjesti hävyttömän näytöksen Nokia Areenalla – SaiPa kärsi murskatappion

Kesken kauden valmentajaa vaihtanut Ilves pelasi jonkin aikaa erittäin alakuloisesti. Nyt joukkue on herännyt ja Ilves rökitti SaiPan totaalisesti Nokia Areenalla luvuin 8-1.

Ilves ei jättänyt SaiPalle mitään mahdollisuuksia 7103 katsojan edessä Nokia Areenalla. Avauserä mentiin vielä vähämaalisesti, kunnes Eemeli Suomi rikkoi kuparisen ajassa 18:10 Czuczmanin ja Miehon syötöstä.

Toinen erä olikin sitten täysin Ilveksen näytöstä. Hurmokseen yltynyt kotijoukkue rankaisi peräti viidellä maalilla. SaiPa onnistui erässä kertaalleen tekemällä 2-1 kavennuksen. Huomionarvoista on se, että ainoastaan yksi maaleista syntyi ylivoimalla, kun Matias Mäntykivi tekaisi 6-1 maalin Jyrki Jokipakan ja Henrik Haapalan syötöstä.

Loppu olikin kosmetiikkaa ja Ilves teki vielä kaksi maalia päätöserässä. Ilves laukoi maalia kohti 35 kertaa, joten SaiPan päässä ei muistella varmaan tätä ottelua torjuntaprosenttien osalta.

Ilvekseltä Henrik Haapala (1+2) ja Panu Mieho viettivät peräti kolmen pisteen iltaa.

Kuudennen peräkkäisen voittonsa napannut Ilves nousi sarjan kolmannelle sijalle, vain kolmen pisteen päähän kaksi ottelua enemmän pelanneesta Lukosta. SaiPa jatkaa sarjajumbona.