Kevin Magnussenin mukaan Schumacher ansaitsee paikan F1:ssä

F1:n tallipaikat kaudelle 2023 on paria paikkaa vaille jaettu. Yksi ajopaikka on mahdollisesti vapautumassa Haasilta, jossa Mick Schumacherin jatko on uhattuna.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner on sanonut, että Schumacherin otteita tarkastellaan kauden loppuun asti ennen päätöstä. Vauhti on miehellä selvästi parantunut viime aikoina, mutta romua on kauden aikana tullut enemmän, kuin tallin budjetti sallii.

Lue myös: F1-pomon mukaan Schumacherin ura vedenjakajalla – “taidot riittäisivät F1:een”

Schumacherin tallikaveri Kevin Magnussenin mielestä Mick ansaitsee jatkopaikan formuloissa. Magnussenilla ei ole kuitenkaan valtaa kuskivalinnoissa.

“Jos miettii Mickin suoritusta, hän on kehittynyt huomattavasti vuoden aikana. Alkuvuodesta hän ei ollut aivan tottunut autoon ja itseluottamus ei ollut tapissa, mutta nyt hänen vauhti on hyvää ja hänen päihittämisensä erittäin hankalaa”, Magnussen kertoi medialle Yhdysvaltain GP:n yhteydessä.

“Nykyvauhdilla hän (Schumacher) ansaitsee paikan lähtöruudukossa. Mutta se ei ole minun päätettävissäni”, Magnussen päättää.

Lue myös: Verstappenilla mahdollisuus vielä “rikkomattomaan” F1-ennätykseen

Haas taistelee vielä tulevina viikonloppuina arvokkaista pisteistä tallien välisessä pistetaistoissa. Viime kisoissa Haasin vauhti on hiipunut, mutta Aston Martin ja Alfa Romeo ovat vielä saavutettavissa.

Yhdysvaltain GP 2022: aika-ajo ajetaan sunnuntaina kello 1 Suomen aikaa ja kilpailu kello 22 Suomen aikaa.

Päätoimittaja