Kommentti: Brasilia on ollut toistaiseksi vakuuttavin joukkue MM-kisoissa

Jalkapallon MM-kisoissa on pelattu jo toista viikkoa ja toisen kierroksen ottelut alkavat plla paketissa. Moni suosikkijoukkue on jo kontannut, mutta Brasiliaa ei ole kukaan horjuttanut.

Brasilia on pelannut MM-kisoissa nyt kaksi ottelua. Avauspelissä kaatui Serbia lukemin 2-0, toisessa ottelussa maanantaina Sveitsi maalein 1-0. Hyökkäyspelistään tunnettu Brasilia oli kliininen ja hallitsi pelejä, vaikka Sveitsiä vastaan pallonhallinta meni “vain” 53-47.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma ja tulokset sekä ilmaiset lähetykset ja uutiset

Se, mikä erottaa Brasilian muista ennakkosuosikeista, on se, että joukkue on ollut organisoitu ja pallovarma, eikä sen vastustajilla ole oikeastaan ollut mitään palaa niukoista loppunumeroista huolimatta.

Kahdessa ottelussa Brasiliaa vastaan on saatu tasan nolla laukaust kohti maalia. Joukkue on huomattavan varma myös puolustuksessa, mikä on aiemmin ollut sen heikkouksia.

Ja vastassa on ollut FIFA-rankingin sijoilla 15 ja 21 pyörivät joukkueet. Eli voitot eivät ole tulleet mitään Qataria tai vastaavaa turistijengiä vastaan.

Brasilian ohella myös Ranska on näyttänyt kyntensä ja huippupelaajien poissaolosta huolimatta joukkue vaikuttaa siltä, että se voi ainakin yrittää uusia mestaruutensa.

Muista suosikeista Saksa on ollut täysin tuuliajolla ja sillä on vasta yksi piste, olkoonkin, että se tuli tasapelistä Espanjaa vastaan. Espanja taas oli hyvä Costa Ricaa vastaan, mutta Saksaa vastaan nähtiin, että pelitavallisesti joukkue ei ole Brasilian tasoa.

Lue myös: Espanja antoi myrskyvaroituksen – murskasi Costa Rican täysin!

Sitten on toki Argentiina, joka sössi avauspelinsä häviämällä Saudi-Arabialle. Messi nosti joukkueen mukaan taisteluun jatkopaikasta, mutta mestarisuosikkina ei joukkuetta voi pitää.

Lue myös: Messin unelma elää – Argentiina kukisti Meksikon, lohkossa kimurantti tilanne

Mikäli alkukisojen otteet jatkuvat, Brasilia nähtäneen finaalissa ja Messi sekä Ronaldo jäävät ilman suurinta kruunua urallaan.

Haluatko kirjoittaa näkökulmia/kommentteja/uutisia jalkapallon MM-kisoista? Liity mukaan täältä ja aloita toimittajanurasi heti!

Päätoimittaja