Kommentti: Häpeä, maikkari! Missä on naisten jalkapallo?

[FSM_featured_image size=large]

Naisten jalkapallon MM-kisoissa on edetty jo puolivälierävaiheeseen. Kaikki suuret mediat, etunenässä kisat televisioiva YLE, ovat kirjoittaneet kisoista ja niiden tapahtumista ahkeraan.

Yksi media kuitenkin loistaa täysin omassa kastissaan, eikä mitenkään hyvällä tavalla.

MTV:n urheilu-uutisia lukiessa jää mielikuva siitä, ettei naisten MM-kisoja pelata tällä hetkellä ollenkaan. Olen tasaisesti seurannut MTV:n uutisointia heidän nettisivuillaan koko kisojen ajan, ja oikeastaan yhtään artikkelia en ole löytänyt. Tuoreimpien listalla kyllä puhutaan koko ajan esimerkiksi NHL-jääkiekosta, kohuista eri miespelaajien kohdalla sekä Copa Americasta, mutta ei sanaakaan naisten jalkapallosta.

Ja nyt pelataan sentään lajin suurinta tapahtumaa, MM-turnausta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)

Etenkin näin tasa-arvon aikakaudella ja naisfutiksen tason noustua tuntuu aivan täysin käsittämättömältä, että yhtä suurimmista mediakonserneista Suomessa ei kiinnosta pätkääkään naisfutis. Monin paikoin naisfutiksen uutisointia on parannettu, ongelmia nostettu pöydälle, ja mm-kisojen pelejä on raportoitu ja ennakoitu kattavasti. Naisfutis elää uutta kulta-aikaansa, mutta yksi suurimmista medioista ei ole huomannut kisoja lainkaan!

Jos tämä on tietoinen valinta, niin suosittelen maikkaria ottamaan uuden linjan urheilu-uutisissa. Ehkä sen sijaan, että uutisoitaisiin esimerkiksi Lionel Messin kaksoisolennon seksuaalisesta ahdistelusta, voitaisiin uutisoida oikeasti merkittävästä ja tärkeästä tapahtumasta.

Nyt herätys, Maikkari!

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 5)

Päätoimittaja