Kommentti: HPK tukalassa paikassa – tappio tietänee mestaruuden karkaamista

Liiga. SM-liigan finaaleissa on toisen osaottelun vuoro tänään tiistaina. Ensimmäisessä osassa HPK pystyi paikoitellen haastamaan Kärpät, mutta rutiini ja kaksi maalia tyhjiin lopussa riittivät tällä kertaa 4-1 voittoon oululaisille. Toiseen peliin hämeenlinnalaisten tarvitsee kaivaa uudet aseet ja eväät piipustaan.

Ensimmäisen ottelun alku oli hieman tunnustelevaa, kuten yleensä finaalipelien luonteeseen kuuluukin. Toisaalta ensimmäisessä erässä HPK näytti  myös tunnepuoltaan, ja siihen kuuluikin sitten muutama vaarallisen näköinen taklaus. Markus Nenosen ulosajo ja viisiminuuttinen johtivat lopulta HPK:n taklausherkkyyden pienenemiseen.

Se oli kenties isoin virhe ottelun aikana.

Liiga ilmaiseksi netistä!

Taklauksissa tulee pitää maltti, ja esimerkiksi HIFK näytti jo edellisessä Kärppä-sarjassa, millä avaimilla Kärppien huikeaa hyökkäyskalustoa voi horjuttaa – taklauksilla, kovalla karvauksella ja jatkuvilla mustelmilla sekä kulmaväännöissä että oman maalin edessä.

Molempien joukkueiden nojatessa tällä kaudella pääosin taitokiekkoon, uskon, että HPK tulee jäämään jyrän alle ja pahasti, jos joukkue jatkaa puhtaasti sillä linjalla tulevissa otteluissa. Kärpillä on huomattavasti kovempi rosteri ja enemmän sitä taitoa, joten samoilla eväillä pelaaminen kuin vaikkapa Tapparaa vastaan ei välttämättä tuota tulosta.

Toinen peli on tässä mielessä jo todella tärkeä. Nyt pitää saada finaalinarvoista tunnetta ja taistelua jäälle, taitokiekon oheen rouhintaa ja ainakin enemmän jääpusseja nahkalle, mitä vastustajalla on pelin jälkeen.

Niillä avaimilla HPK voi haastaa Kärpät. Muussa tapauksessa uhkana on, että Raksilan pelin jälkeen sarja on jo 3-0.

Päätoimittaja