Kommentti: Huuhkajien peli on sensaatiomaista, mutta matka on vielä kesken

Kommentti: Huuhkajien peli on sensaatiomaista, mutta matka on vielä kesken
Huuhkajat. Kuva: Santeri Kärki

Jalkapallo. Jalkapallon EM-karsinnat jatkuivat Suomen osalta lauantaina Ratinassa Italiaa vastaan. Peli päättyi kyseenalaisten käänteiden kautta Italialle 2-1, mutta Suomi pystyi aidosti muuttamaan taktiikkaansa ja haastamaan yhden maailman kovimmista jalkapallomaista.

Tunne, asenne, sitoutuminen pelitapaan. Näillä kolmella elementillä Suomi on loistanut Kansojen liigassa ja meneillään olevissa EM-karsinnoissa. Tuloksena on tällä hetkellä neljä voittoa ja kaksi tappiota, jotka molemmat tulivat Italiaa vastaan. Suomi on lohkossaan toisena, kolme pistettä edellä kolmantena majailevaa Armeniaa ja viisi pistettä Bosnian edellä.

Nyt kaikki on poikkeuksellisesti Huuhkajien omissa käsissä – lohkomatematiikka on melko simppeli, ja esimerkiksi voitot Armeniasta ja Liechtensteinista veisivät joukkueen jo todella lähelle kisoja. Piste Kreikalta tai Bosnialta käytännössä varmistaisi sensaatiomaisen kisapaikan.

Mainos

Aiemmissa karsinnoissa tässä vaiheessa on usein laskeskeltu teoreettisia mahdollisuuksia Suomen jatkoonpääsylle ja mietitty, miten muiden tulisi ristiinpelata, jotta jatkopaikka olisi mahdollinen. Nyt se on jopa todennäköinen, mutta hyvänolontunteeseen ei ole varaa vajota. Ja sen tiesivät pelaajatkin, sillä kaikissa kommenteissa pitkin karsintoja on vointu havaita, että maali on selkeänä mielessä, mutta sinne ei päästä ilman jatkuvaa kovaa työtä ja sitoutumista joukkueen pelitapaan. Karsinnat ovat vielä kesken.

Suomen kannalta hienointa on se, että näissä karsinnoissa on noussut esiin aivan uusia pelaajia. Glen Kamara on suorastaan maaginen keskikentällä, pitäen palloa pitkiä aikoja ja tehden käytännössä vain oikeita ratkaisuja pallon kanssa – ero esimerkiksi Perparim Hetemaj:n räpeltämiseen on kuin yöllä ja päivällä. Kamara saa avattua peliä mahdottomistakin raoista ja rauhoitettua joukkueen toimintaa.

Teemu Pukki on aivan maagisessa maalivireessä, minkä lisäksi mies painaa duunia puolustukseen ja prässää jatkuvasti. Aina vaarallinen, ja antaa tilaa taustalla muille päästä ratkaisupaikoille.

Toivio-Arajuuri -topparipari on ollut rauhallinen ja pelannut tonttinsa enemmän kuin varmasti. Maalissa Lukas Hradecky antaa joka pelissä mahdollisuuden voittoon.

Tim Sparv, Robin Lod, Jere Uronen ja kumppanit ovat myös nousseet Huuhkajien pelitavassa aivan uudelle tasolle.

Matka on vasta puolivälissä, mutta tällä kertaa sekä joukkueella että kannattajilla on vahva usko joukkueeseen. Nyt on Suomen mahdollisuus loistaa, ja miksi ei jopa EM-kisoissa haastaa kovempia joukkueita.

Mainos
Pizza-online.fi

Päätoimittaja