Kontiolahti hakee ampumahiihdon MM-kisoja!

Suomen Ampumahiihtoliitto ja Kontiolahden Urheilijat aikovat hakea ampumahiihdon MM-kisoja Suomeen. Kisat järjestettäisiin joko vuonna 2028 tai 2029.

MM-kisaisännät vuosille 2028 ja 2029 päätetään Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n kongressissa syksyllä 2024. Suomi aikoo isännyyttä kummalle tahansa vuodelle.

“MM-kisaisännyys lujittaa ampumahiihdon asemaa sekä lisää lajin kiinnostavuutta sekä harrastamista Suomessa. Arvokisat tuovat lajille näkyvyyttä kotimaassa ja ankkuroivat Suomea kansainvälisen ampumahiihtoperheen ytimeen”, sanoo Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Lue myös: Taas se aika vuodesta – ulkohiihtokausi pyörähtää käyntiin

Kestävä kehitys ja vankka osaaminen avainasemassa

Kisojen hakemisessa kestävä kehitys ja vastuullisuus tulevat olemaan kantavia teemoja haun osalta.

“Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU arvostaa sitä, miten lajia saadaan kisojen kautta markkinoitua ja millainen kisojen jättämä perintö ampumahiihdon kehitykselle hakijamaassa on. Kontiolahti tunnetaan maailmalla jo nyt merkittävästä työstä vastuullisena kisajärjestäjänä. Parhaana osoituksena tästä on heinäkuussa Kontiolahden voittama IBU Sustainability Award, joka jaettiin ensimmäisen kerran. Valinnan merkityksellisyyttä korostaa, että sen teki puolueeton valintakomitea”, Suomen Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki toteaa.

Kontiolahdella on kokemusta aiemminkin eri tasoisten ampumahiihtokisojen järjestämisestä ja haun taustalla on vahva tuki pohjoiskarjalalaisilta yhteisöiltä sekä yrityksiltä. Kontiolahdella on kokemusta myös kisojen järjestämisestä korona-aikana, mikä kertoo järjestäjien kyvystä mukautua muuttuviin tilanteisiin.

“Laaja yhteistyö korostuu myös tulevassa hakuprosessissa, ja MM-isännyys on meille kisajärjestäjinä motivoiva kehitysaskel”, sanoo Kontiolahden Urheilijat ry:n puheenjohtaja Kimmo Turunen.

Ampumahiihdon MM-kisat on käyty aiemmin Kontiolahdella vuonna 1999 ja 2015. Tulevina vuosina Kontiolahdella järjestetään IBU Cupin avauskilpailu marras-joulukuussa 2023, maailmancupin avauskilpailu joulukuussa 2024 sekä maailmancupin osakilpailu maaliskuussa 2026.

Kontiolahti haki myös vuoden 2027 kisoja, mutta hävisi haun loppumetreillä.

Lue myös: Pahus sentään! Kontiolahti hävisi kilpailun ampumahiidon mm-kisoista 2027

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote

Päätoimittaja