Kroatia päätti Brasilian kisat – “tiesimme, että tulemme vielä ohi”

Kisojen yksi suurimmista ennakkosuosikeista, Brasilia, joutui pettymään, kun Kroatia päätti Brasilian kisat puolivälieriin. Kroatia voitti ottelun rangaistuspotkuilla 4-2 (1-1).

Varsinaisella peliajalla Kroatia onnistui toteuttamaan pelisuunnitelmaansa ja puolusti tiukasti välejä, jättäen Brasilialle haasteen hyökkäykseen. Muutamia väläyksiä lukuun ottamatta Brasilia ei paikoilla juhlinut ja jatko-otteluun lähdettiin 0-0 lukemissa.

Jatko-ottelussa Neymar iski Brasilian avausmaalin ja sai stadionin juhliin. Muutama minuutti ennen loppua Kroatian Petkovic tykitti upean laukauksen alakulmaan ja joukkue teki Kroatiat – edessä oli jälleen rangaistuspotkukilpailu.

Brasilian ensimmäinen laukoja epäonnistui, kun taas Kroatia jatkoi vakuuttavia otteita. Neljä onnistunutta maalia riitti ja Kroatia tavoittelee jälleen kerran finaalipaikkaa.

Usko ei koskaan loppunut

Pelin jälkeen tunnelmat olivat hyvin erilaiset joukkueiden leirissä. Siinä missä Brasilian pelaajat olivat murtuneita, Kroatian pelaajat olivat hilpeitä ja innoissaan. Usko ei koskaan loppunut.

“Sanoimme ennen viimeistä 15 minuuttista: ei lopeteta uskomista. Kaikki sanoimme niin ja uskoimme siihen. Tiesimme, että nousemme ohi, vaikka välillä oli hankalaa”, puolustaja Dejan Lovren kommentoi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kroatia voitti jo toisen kerran näissä kisoissa pilkkukisan. Edellisissä MM-kisoissa joukkue voitti rangaistuspotkut kolmesti. Finaalissa se hävisi kuitenkin Ranskalle, mutta tänä vuonna Kroatialla on jälleen mahdollisuus mestaruuteen.