LASB jatkoi voittoputkea, kierroksella paljon yliajan pelejä

Kuva: Ari Arola

Kauden kolmella tappiolla aloittanut LASB nappasi jo kolmannen perättäisen voittonsa, kun Nurmon Jymy taipui Lahdessa lukemin 8-6.

Joonatan Surakka laukoi pelin puolivälin jälkeen LASBin jo 5–2-johtoon, mutta vieraat eivät luovuttaneet vielä.

Ensin kavensi Arttu Saari ja sitten Jari Hankkio, ja päätöserän puolivälissä Riku Hakanen iski tilanteeksi jo 5-5. Jari Hankkio kuittasi vielä kotijoukkueen Jesse Arolan laukoman uuden johdon, mutta viimeisellä viitosella LASB karkasi. Voittomaalin kirjautti nimiinsä Niko Einiö ja loppunumerot viimeisellä minuutilla Joonatan Surakka, joka sinetöi samalla hattutemppunsa. Ottelun pistehai oli kuitenkin Jymylle kaksi maalia tehnyt ja kolme syöttänyt Jari Hankkio.

Lauantaina Oulussa jatkoajan ja rangaistuslaukaukset urakoinut SPV jatkoi sunnuntaina pelaamista pitkän kaavan kautta kotonaan, kun Happee taipui vasta rangaistuslaukauskisassa 7-6. Happee puolestaan on pelannut pelkän varsinaisen peliajan vain avauskierroksella LASBin vieraana. Sen jälkeen joukkue on tahkonnut neljästi jatkoajalle tai jopa rangaistuslaukauksiin saakka.

Yliajalle mentiin jälleen, kun Markus Salmi laukoi pelin lopussa Happeelle takaa-ajoasemassa kavennuksen ja neljä ja puoli minuuttia ennen loppua Arttu Pylväläinen tasoituksen. Rangaistuslaukauskisassa riittivät Arttu Honkosen ja Mikko Santasen maalit SPV:lle lisäpisteeseen, kun Happeesta onnistui Rasmus Hasun ohittamaan vain ensimmäisenä laukonut Teuvo Kinnunen.

Sarja jatkuu keskiviikkona otteluilla Oilers–EräViikingit ja Classic–Nokian KrP.

Lähde: Salibandyliiton tiedote