Liiga-ennakko: HIFK ja JYP jumbokamppailussa, jatkuuko Jukurien voittoputki?

Liiga-ennakko: HIFK ja JYP jumbokamppailussa, jatkuuko Jukurien voittoputki?
Tappara ja Ilves pelaavat pitkän vieraskiertueen.

Liigan tiistain kierroksella pelataan kolme ottelua. HIFK ja JYP pelaavat elintärkeistä pisteistä sarjan jumbosijoilla. Jukurit yrittää jatkaa voittoputkeaan alavireisen SaiPan kustannuksella.

Tapparan ja SaiPan ottelussa taas kohtaavat kaksi nousuvireistä joukkuetta – kumman putki katkeaa? Lue Liigan tiistain kierroksen ennakot!

Kääntyykö HIFK:n kurssi?

JYP on päästänyt tällä kaudella huomattavan määrän maaleja.

HIFK sai viimein paljon kaivattuja onnistumisia, kun se kukisti HPK:n edellisellä kierroksella vieraissa varsinaisen peliajan jälkeen lukemin 3-2. Joukkue onnistui parantamaan katastrofaalista ylivoimaprosenttiaan ja ottamaan kauden ensimmäisen vierasvoiton.

Lue myös: Näkökulma: Ville Peltosen matka HIFK:n kanssa on päättymässä – SaiPa näytti oivaa esimerkkiä

Vierasjoukkue JYP lähtee peliin allaan 2 tappiota ja 3 voittoa edellisestä viidestä pelistä. JYPin Jukka Rautakorpi ottaa ottelussa paikan eniten pelejä valmentaneena valmentajana Liigassa.

Keskinäisissä kohtaamisissa JYP on ottanut voiton kauden aiemmasta kohtaamisesta ja edellisessä viidessä pelissä se on voittanut HIFK:n neljä kertaa viidestä.

Ottelun kulmakivi lienee erikoistilanteet. JYP on ollut tällä kaudella surkea alivoimalla, HIFK taas ylivoimalla. JYP on päästänyt Liigassa eniten maaleja, HIFK taas huomattavasti vähemmän, kun taas toisaalta JYPin maalimäärä on kiitettävällä tasolla. Rautakorven porukka on kuitenkin viime peleissä tiivistänyt omaa maalinedustaansa. Odotettavissa lienee tiukka peli, mutta HIFK voittanee ottelun kotiedun turvin. Lisäksi apinan putoaminen niskasta edellisellä kierroksella parantaa joukkueen mahdollisuuksia.

HIFK – JYP tiistaina 1.11.2022 kello 18:30.

Jukurien ja Ilveksen pelissä eri suuntaan kulkevia joukkueita

Liiga, Ilves, Tappara
Ilveksellä on mennyt hyvin paikallispeleissä. Kuva: S. Kärki

Ilves yllätti kaikki jääkiekko seuraavat ihmiset potkaisemalla Jouko Myrrän päävalmentajan paikalta joukkueen ollessa sarjan kärjessä. Alun parin voiton jälkeen trendi kääntyi nopeasti ja nyt joukkueen tilasto viimeisestä viidestä pelistä on 1 voitto ja 4 tappiota.

Lue myös: Sarjakärki Ilvekseltä shokkipäätös – Myrrä välittömästi ulos, Pennanen tilalle!

Jukurien alkukausi oli luvalla sanoen haastava, mutta viime aikoina trendi on näyttänyt aivan päinvastaiselta, kuin vierailija Ilveksellä. Mikkeliin saapuu joukkue, jolla on allaan voitot JYPistä, KooKoosta ja Tapparasta ja viiden viimeisen pelin trendi on peilikuva Ilveksen vastaavasta. Jukureiden Juhamatti Aaltonen on päässyt hyvään vireeseen ja maalivahtipeli on saanut uutta jämäkkyyttä. Ilveksellä vastaavasti Tsekki-vahdit, jotka olivat alkukaudella kuin muureja, ovat alkaneet vuotaa huolestuttavasti.

Jukurit ottanee pelistä voiton, sillä joukkueiden trendit ovat hyvin erisuuntaan ja Ilveksen peli ei vaikuta vielä kehittyneen tarpeeksi. Kotietu painaa tässäkin ottelussa.

Jukurit – Ilves tiistaina 1.11.2022 kello 18:30.

Jatkuuko SaiPan lento Tapparaa vastaan?

Liiga, jääkiekko, Vilho Heikkinen, Tappara
Tapparan Vilho Heikkinen on aloittanut kauden hyvin. Kuva: S.Kärki

SaiPa esitti selviä piristymisen merkkejä valmentajanvaihdon jälkeen ja vaikka sijoitus sarjassa on yhä viimeinen, on joukkueen viimeisen viiden pelin saldo 4 voittoa ja yksi tappio. Entinen Ilveksen mies Ville Meskanen on syttynyt hyvään vireeseen ja muutenkin joukkue on näyttänyt paljon valmiimmalta pelaamaan jopa pudotuspelipaikasta.

Tapparan kohdalla alkukausi oli haastava, kuten usein aiemminkin, mutta sen jälkeen joukkue on palannut voittojen tielle ja Tapparan “kone” on tylsyttänyt vastustajia illasta toiseen. SaiPaa vastaan joukkue lähtee sarjan kuudennelta sijalta, tosin alla sillä on kaksi tappiota.

Illan pelissä on mielenkiintoinen asetelma maalivahtien osalta. Tapparan Christian Heljanko lienee yhä sivussa loukkaantumisten takia ja nuori Vilho Heikkinen on noussut paikkaajaksi. Tilastojen valossa meno on ollut hyvää, torjuntaprosentin ollessa yli 91. Vastaavasti SaiPasta ei ole vielä löytynyt maalivahtia, joka kantaisi joukkuetta ja pelaavien maalivahtien torjuntaprosentti on alle 90. Tapparasta esiin pitää nostaa vielä Jori Lehterä, joka on pelannut parit edelliset ottelut kiikaritehoilla – joko nyt alkaisi taas tapahtua?

Historiallisesti Tappara on ollut SaiPalle liian kova vastus ja edelliset viisi peliä ovat päättyneet Tapparalle. En usko, että trendi muuttuu tässäkään pelissä – Tappara vie.

SaiPa – Tappara tiistaina 1.11.2022 kello 18:30

Päätoimittaja