Liigaennakko: Ilves ja Lukko lähellä lomia, muissa pareissa ratkaisun mahdollisuus

Liigan puolivälierissä on tänään luvassa neljännet ottelut. Kahdessa sarjassa on jo mahdollisuus ratkaisuun tänään, kun Kärpät ja Tappara ovat voiton päässä jatkopaikasta. Pelicans ja TPS tarvitsevat tänään kipeästi voittoa, jotta sarjat eivät repeä 3-1:een.

Kärppien ja Ilveksen välinen sarja on ollut ensimmäistä ottelua lukuun ottamatta melko yksipuolinen. Kärpiltä puuttuu tänään kokoonpanosta pelikieltoa kärsivä Jussi Jokinen, mutta muuten tilanne on hyvä. Ilveksen tulisi keksiä Hakametsässä jotain todella mullistavaa, jotta vastustajan voittoputki katkeaisi. Näyttää kuitenkin siltä, että Kärpät varmistaisi jatkopaikkansa jo nyt Hakametsässä.

Lukon ja Tapparan ottelusarja on ollut numeroiden valossa erittäin tasainen, sillä Tappara on napsinut pelkkiä 3-2 voittoja. Tappara on tehnyt peleissä tarvittavan ja sitten puolustanut johtoaan tylyn kliinisesti, estäen Lukkoa pääsemästä edes kunnon paikoille loppukirinsä aikana. Tässä pelissä avausmaalin merkitys on tärkeä, ja Lukon tulisi päästä johtoasemaan ainakin kolmanteen erään. Tänään Lukko voisi ottaa ensimmäisen voittonsa, mutta sarja tuskin jatkuu seitsemänteen peliin asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HIFK-Pelicans -ottelupari on kulkenut hieman erilailla kuin ennakossamme ajateltiin. Pelicans aloitti sarjan murskaavasti 6-0 voitolla, mutta sitten HIFK on parantanut peliään ja esimerkiksi ensimmäisessä ottelussa sukeltanut Atte Engren on nostanut tasoaan. Pelicans ei ole myöskään päässyt hyökkäämään niin paljon kuin se haluaisi, ja HIFK on onnistunut karvaamaan ilman ensimmäisen osan virheitä. Pelicansilla ei tule olemaan helppo paikka tässäkään pelissä, sillä HIFK pääsee hakemaan kotiyleisönsä edessä jo kolmatta kiinnitystä jatkopaikkaan.

HPK ja TPS ovat olleet tasaisia kuten ennakkoon oletetettiin. TPS otti viime ottelussa elintärkeän kavennuksen ottelusarjaan, ja tänään se lähtee hakemaan lisää voittoja. HPK:lla oli viime pelissä hieman bensa ehkä vähissä, miten joukkue pääsee tähän peliin mukaan? Tämän pelin voittajalla on vahva momentum sarjan tulevia kamppailuja ajatellen.

Liigan pelit ilmaiseksi netistä koko kauden ajan! Klikkaa tästä ja katso.

Tallinnan risteilyt - Ikaalisten Matkatoimisto

Päätoimittaja