Liigan ratkaisuhetket lähestyvät – seuraa näitä asioita tänään

Liigan ratkaisuhetket lähestyvät – seuraa näitä asioita tänään
Tappara-KooKoo 2019. Kuva: Santeri Kärki

[FSM_featured_image size=large]

Liigassa pelataan tänään viimeinen ottelukierros ennen pudotuspelejä. Kierroksella riittää panosta useista sijoituksista, ja esimerkiksi viimeinen säälipudotuspelipaikka on vielä jakamatta. Pistepörssin voittokin on vielä täysin avoinna pelaajien osalta!

SM-liigan pelit voit katsoa ilmaiseksi tästä linkistä.

Kierroksen kiehtovin taistelu on ehdottomasti taistelu kymmenennestä sijasta. Tällä hetkellä kymmenentenä oleva JYP oli ennen kauden alkua vahva suosikki jopa neljän parhaan joukkoon, mutta alkukauden rämpiminen vesitti sen mahdollisuudet siihen, ja pitkään pudotuspelitkin olivat kaukainen haave. Kevään alussa joukkueella oli pitkä vahva kausi, mutta viime aikoina otteet ovat jälleen sulaneet täysin, ja näin ollen Sportille on annettu mahdollisuus nousta pieneen jytkyyn. JYP ei pelaa viimeisellä kierroksella, ja Sport on kaksi pistettä sitä perässä. Vastaansa Sport saa kuitenkin aivan huikeaa peliä pelanneen Pelicansin, vieläpä lahtelaisten kotikentällä, joten este voi olla melko suuri. Etenkin, kun Pelicansilla on vielä panosta pelissä, sillä voittamalla ottelun se varmistaa runkosarjan kolmannen sijan ja välttää todennäköisesti Kärpät parilla ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

(Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen)

Toinen kiehtova kamppailu on nimenomaan runkosarjan kolmannesta sijasta. Tällä hetkellä siihen on menossa Pelicans, joka pelaa kaikkien aikojen runkosarjaansa. Sen pahin kilpailija TPS on pisteen perässä ja pelaa viimeisellä kierroksella SaiPaa vastaan. SaiPalla on pieni teoreettinen mahdollisuus isommalla voitolla nousta vielä Ilveksen ohi kahdeksanneksi ja ottaa kotietu Ilvestä vastaan, mutta todennäköisemmin  näin ei käy.

Samalla juuri SaiPa, Ilves ja Lukko sekä HIFK vääntävät jännistä sijoituksista paikoilla 6-9. HIFK on kaksi pistettä Lukkoa edellä ja menossa suoraan pudotuspeleihin. Lukko voi vielä nousta kuudenneksi tai tippua kahdeksanneksi. Seitsemänneksi sijoittuva saa vastaansa Sportin tai Jypin, muut paikat vielä auki. Ilveksen nousu seitsemänneksi olisi mielenkiintoinen uutinen, sillä jos Ilves voittaa omat säälipleijarinsa, se pääsisi taas puolivälierissä pelaamaan Tapparaa vastaan!

Näiden lisäksi viimeinen taistelupari on paikka viidennestä sijasta, sillä HPK on pisteen HIFK:ta edellä. HIFK kohtaa viimeisellä kierroksella Ässät ja HPK Tapparan, joten mahdollisuus sijoitusten kääntymiselle on olemassa.

Pelaajien puolella taistelu pistepörssin voitosta on kutkuttava, sillä Kärppien Ville Leskinen ja KooKoon Malte Strömwall ovat kärkipaikalla samoin tehoin 28+27=55. Kamppailu tästä paikasta on siis kutkuttava. Lisäksi takana Teemu Turunen ja Kristian Kuusela ovat 53 pisteessä, joten kolmen pisteen ilta voisi vielä keikauttaa heidätkin kärkipaikalle tässä kamppailussa. Kahdella pinnalla se ei onnistu, sillä maaleja tällä kaksikolla on selvästi vähemmän.

Liigan illan kierros alkaa kello 18.30, katso vinkit ilmaisiin lähetyksiin täältä.

Päätoimittaja