Mestaruus katkolla – näillä eväillä Verstappen yrittää ratkaista maailmanmestaruuden Japanissa

Mestaruus katkolla – näillä eväillä Verstappen yrittää ratkaista maailmanmestaruuden Japanissa

Red Bullin Max Verstappenilla on mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruus tulevan viikonlopun Suzukan GP:ssä Japanissa.

Verstappenin edellinen “ottelupallo” katkesi mahalaskuun Singaporen GP:ssä. Verstappen lähtee intoa puhkuen kilpailemaan Japanissa, joka on Hondan kotimaa.

“En malta odottaa, että pääsemme kilpailemaan pitkän tauon jälkeen Japanissa. Minulla on täältä paljon hyviä muistoja ja ihmiset ovat kohteliaita”, Verstappen toteaa RacingNewsille antamassaan haastattelussa.

Kilpailussa saatetaan saada jälleen sadetta, mikä luo omat haasteet kisaviikonlopulle. Verstappenin mukaan mestaruuden varmistamiseen vaaditaan täydellinen viikonloppu.

“Mestaruus on mahdollinen, jos annamme kaikkemme. Rata on hyvin vanhanaikainen ja vauhtia pitää rakentaa läpi viikonlopun. Sade voi tehdä kilpailusta mielenkiintoisen”, Verstappen päättää.

Lue myös: Kuinka paljon F1-auto maksaa?

Max Verstappen varmistaa mestaruuden joka tapauksessa, jos hän voittaa kisan ja ajaa nopeimman kierroksen. Mikäli Verstappen voittaa, Leclerc ei saa sijoittua toiseksi. Vastaavasti sijoittumalla kisassa toiseksi mestaruustaistelu pysyy elossa, mikäli kilpakumppanit Perez ja Leclerc ovat kolmen joukossa.

Japanin Suzukan GP:n lähetysajat

Suzukan aika-ajo ajetaan Suomen aikaa jo kello 09:00. Suzukan GP ajetaan kello 8 alkaen varhain sunnuntaiaamuna.

Päätoimittaja