MM-kisojen viimeinen alkulohkopäivä – Leijonat heti aamulla jäällä, puolivälieräparit ratkeavat

MM-kisat. Jääkiekon MM-kisojen viimeisissä alkulohkopeleissä riittää jännitettävää koko päiväksi. Päivän aikana pelataan kuusi ottelua, joissa neljässä on panoksena loppusijoitukset alkulohkon neljän parhaan joukossa.

Päivän avaavissa ottelupareissa Tshekki kohtaa Sveitsin, ja Leijonat pelaavat Saskaa vastaan. Myöhemmin illalla myös Kanada ja USA sekä Ruotsi ja Venäjä ratkovat paremmuutensa, ja Ruotsin ja Venäjän tapauksessa panoksena on myös lohkovoitto!

Vertaa hintoja hintaoppaan avulla, tee selvää säästöä! Lataa ilmainen sovellus:

Hintaopas Google Play tai
Hintaopas Appstore

ModerniMedia kertoo otteluista ennakot ja katsoo, ketkä ovat illan kamppailuissa vahvoilla. Lisäksi listaamme lähetyksiä erilaisiin laillisiin striimeihin.

MM-kisat ilmaiseksi yleisohje tästä artikkelista, ja vaihtoehtoiset striimit täältä. Youtube ja BelarusTV vaativat VPN:n!

MM-kisat 21.5 ennakot ja streamit/IIHF World Championships online for free 21.5.2019

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)

13:15 Tshekki – Sveitsi

Tshekki ja Sveitsi lähtevät otteluunsa kiharaisista asetelmista. Sveitsi voi vielä voitollaan ja Ruotsin tappiolla nousta lohkossa jopa kakkoseksi. Vastaavasti jos Tshekki voittaa, niin silloin se voi nousta lohkovoittoon, jos myös Ruotsi voittaa Venäjän. Mutkikas viimeinen kierros todellakin, ja näiden kahden peli ratkaisee paljon!

Tshekki on ollut vahva näissä kisoissa, myös Sveitsi pelasi alun hyvin, mutta nyt Venäjä ja Ruotsi ottivat voiton. Tshekin voitto ei olisi ihme, sillä useasti Sveitsi alkaa voittaa isoja pelejä vasta jatko-otteluissa. Pelottavaa toki Suomen kannalta..

Streams: Youtube VeikkausTV Twitch Belarus 5 (VPN required) Facebook

13:15 Suomi – Saksa

Suomi lähtee viimeiseen alkulohko-otteluunsa Saksaa vastaan hyvästä tilanteesta. Lohkovoitto on täysin omissa käsissä, ja voittamalla tämänkin ottelun kliinisillä otteilla (ks. vaikka Ranska-peli), Suomi pääsee pelaamaan Kosicessa todennäköisesti Sveitsiä vastaan.

Ilmaiseksi tästä pelistä ei kuitenkaan mitään tule saamaan. Vaikka Saksa otti Kanadaa vastaan kovan turpasaunan, USA-peli oli jo parempi ja päättyi vain 3-1 tappioon. Saksa on vaarallinen hyökkäyspäässä, ja etenkin Leon Draisatl pitää ottaa kunnolla kiinni. Suomen puolustus on ollut näissä kisoissa välillä tuuliajolla kovaa karvausta vastaan – uskaltaako Saksa antaa painetta Leijonille?

Suomen kokoonpanoon nousee viimeinkin USA-pelin loukkaantumisen jälkeen sentteri Juho Lammikko, jonka paluu loukkaantumisista kärsivälle sentteriosastolle on eritätin tervetullut uutinen.

Uskotaan, että Suomi voittaa tämän, esimerkiksi lukemin 3-1 tai 3-2.

Mertsin striimi tulee varmaan auki n. 10min ennen peliä, joss tulee.

Streams: Youtube VeikkausTV Twitch

17:15 Norja – Latvia

Norja ja Latvia lähtevät kamppailemaan sijoituksista lohkonsa keskikastissa. Veikkauksen vedoissa Latvia on selkeä suosikki, mutta ihan näin isoa suosikin viittaa en laittaisi Latvialle. Maalla on kuitenkin ollut isoja vaikeuksia tehdä maaleja, etenkin näiden ns. “heikompien” maiden kanssa. Norjalla on ihan hyvät saumat ottaa tästä yllätysvoitto, etenkin, jos Latvia ei onnistu taas maalinteossa.

Streams: Youtube VeikkausTV Twitch

17:15 Slovakia – Tanska

Kotikisansa karvaaseen pettymykseen päättävä Slovakia hakee varmasti viimeisestä ottelusta mukavampaa lopetusta kisoille. Jatkopaikka karkasi jo aika aikaisessa vaiheessa, vaikka pelissä oli hyviä aineksia edetä vaikka kuinka pitkälle. Kotiyleisön edessä viimeistä kertaa esittävä joukkue (toivottavasti) riisuu Tanskan aseistaan ja hoitaa homman kotiin.

Streams: Youtube VeikkausTV

21:15 Kanada – USA

Illan otteluissa riittääkin kovasti tasoa. Kanadan ja USA:n ottelussa on kova panos, sillä voittaja nappaa myös koko lohkon ykköspaikan ja saa vastaansa Sveitsin, hävinnyt joukkue on kolmas ja pääsee kohtaamaan lähtökohtaisesti kovemman vastuksen.

USA:n ja Kanadan pelissä lienee myös aivan toisenlainen tunnelataus, kuin Pohjois-Amerikan joukkueilla on aiemmissa otteluissa ollut. TSN:n ennakoissa pelaajat molemmilta puolilta kertoivat tämän olevan alkulohkon ehdoton kohokohta, ja koska vastassa on paljon NHL-pelaajia, pelistä odotetaan tasokasta ja hetkeäkään ei voi pelata lepsusti. Näin tämä varmasti onkin, ja itse asiassa tässä vaiheessa turnausta kohtaaminen on mielenkiintoisempi kuin se olisi ollut alkuvaiheessa. Nyt molemmat joukkueet ovat hitsautuneet paremmin yhteen, ja läpsyttely ja pelailu ovat varmasti vähentyneet kisojen edetessä.

Tilastojen valossa molemmilta löytyy kyllä maalintekovoimaa, ja molemmilla on mukana NHL:n supertähtiä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Jenkeillä on kenties aavistuksen kokemattomampi joukkue, joten näkyykö tämä kenties alussa ylilatautumisena? Jenkeille laittaisin pienen edun tässä maalivahtien välisessä kamppailussa, mutta pelin ratkaisut nähdään siinä, kumpi joukkue on valmiimpi ottamaan mustelmia oman ja vastustajan maalin edessä.

Mainos: Haluatko voittaa Applen uutuustuotteen? Osallistu arvontaan tästä!

Streams: Youtube VeikkausTV Twitch NHL Network CMore

21:15 Ruotsi – Venäjä

Venäjän kulku näissä kisoissa on ollut tähän asti musertavaa – pienemmät maat se on nuijinut täysin maanrakoon, minkä lisäksi se on pitänyt nollan sekä Tshekkiä että Sveitsiä vastaan. Hurja hyökkäyskoneisto on tehnyt 29 maalia tähän mennessä, mutta mikä pelottavinta verrattuna aiempiin Venäjän joukkueisiin, nyt omiin on mennyt vain kolme (!!) maalia koko kisojen aikana.

Ruotsilla on toistaiseksi hyvä saldo muuten, mutta avausottelussa Tshekki onnistui kurmoottamaan peräti 5-2. Sen jälkeen NHL-miesten kulku on ollut vakuuttavaa, ja joukkue on tehnyt peräti 37 maalia. Tosin omiinkin on mennyt melkein nelinkertainen määrä Venäjän vastaavaan. Ruotsin avaimena tässä pelissä onkin löytää keinot Venäjän puolustuskaluston horjuttamiseen. Paras keino tähän voisi olla turruttaa Venäjän hyökkäys ja ajaa kovaa maalille joka tilanteessa sekä antaa paljon taklauksia, mihin esimerkiksi Sveitsi ja Tshekki eivät ehtineet. Tosin ylikovaa tilanteisiin menemällä myös oma puolustus jää haavoittuvaksi.

Venäjälle riittää lohkovoittoon tästä pelistä yksikin piste, sekä pienempinumeroinen tappio. Hieman haiskahtaa siltä, että Suomi ja Ruotsi pääsevätkin ottamaan mittaa toisistaan puolivälierissä..

Mainos: Haluatko voittaa Applen uutuustuotteen? Osallistu arvontaan tästä!

Streams: Youtube VeikkausTV Twitch Belarus 5 (VPN required) CMore TSN 2 (Eng)

Päätoimittaja