Näkökulma: Kevin Magnussenin loistoveto sinetöi Schumacherin lähdön Haasilta

Kevin Magnussen pamautti ehkä yhden kaikkien aikojen yllätyksistä F1-sarjassa ajamalla Brasilian GP:n aika-ajoissa paalupaikalle. Samalla hän saattoi sinetöidä tallitoverinsa kohtalon formuloissa.

Kevin Magnussenilla oli loistava ajopäivä formuloissa perjantaina, kun mies nappasi paalupaikan ennen Red Bullin Max Verstappenia. George Russelin ajovirheen takia aika-ajot keskeytettiin jo 1.nopeiden kierrosten jälken ja radalle ilmestynyt sade sinetöi Magnussenin säilymisen ykkösenä.

Lue myös: Mercedes hakee kauden ensimmäistä voittoa – Toto Wolff ei usko tallin mahdollisuuksiin

Ensimmäisenä radan kiertänyt tanskalainem voitti kuitenkin Red Bullit, Mercedekset ja Red Bullit ajamalla – niin hullulta kuin se kuulostaakin. Kaikki autot saivat kuitenkin ajaa kierroksen lähes samoissa olosuhteissa.

Entiseksi F1-kuskiksi vielä tammikuussa julistettu Magnussen otti Haasin ensimmäisen paalupaikan sensaatiomaisella ajolla – ja saattoi samalla lopettaa tallikaverinsa uran toistaiseksi.

Lue myös: Kevin Magnussenin mukaan Schumacher ansaitsee paikan F1:ssä

Mick Schumacher kärsi toki olosuhteista, kuten 18. jäänyt Valtteri Bottas, mutta kun tallikaveri ajaa paalulle ja on itse 20., ero on merkittävä. Vähintään top-10 olisi ollut vielä osoitus riittävästä vauhdista.

Nyt Schumacher joutunee etsimään uuden tallipaikan kaudelle 2023.

Päätoimittaja