Näkökulma: Tekeekö Winnipeg taas “Selänteet”?

NHL. NHL-kauden päätyttyä ja draftin loputtua suomalaisten huulille ovat nousseet erilaiset siirtospekulaatiot sekä vapaiden agenttien uudet kohteet. Mikko Koivu päätyi jo Columbukseen, mutta vapailla markkinoilla on vielä Mikael Granlundin ja Sami Vatasen kaltaisia nimiä. Mielenkiintoisin nimi kuitenkin löytyy sopimuspelaajista, sillä useat eri lähteet ovat ilmoittaneet, että Patrik Laine olisi lähdössä Winnipeg Jetsistä. Moni seuran fani muistelee kauhulla erästä 90-luvulla tehtyä treidiä.

Hintaoppaalla vertaat kätevästi eri tuotteiden hinnat ja löydät halvimman vaihtoehdon! Lataa ilmainen sovellus alla olevista linkeistä:

 Hintaopas Google Play

Hintaopas Appstore

Patrik Laine oli yksi Suomen kiekkohistorian suurimpia lupauksia muutama vuosi sitten, kun hänet varattiin Winnipegiin numerolla kaksi. Ensimmäisellä kahdella kaudella Laine tekikin jo 80 maalia. Yhteensä maaleja on tilillä jo 138 ja pisteitä on kertynyt 305 pelissä 247 kappaletta.

Lainetta on pidetty koko uransa ajan etenkin maalitykkinä, mutta hänen heikkouksiin on luettu heikompi puolustuspään osaaminen ja taito kamppailutilanteissa. Etenkin ensimmäisillä kausilla Laineen tehoista merkittävä osa syntyi ruoskan sivaltaessa ylivoimalla, kun taas 5 vs 5 -pelaamisessa oli haasteita. Toisaalta Laineelta puuttui käytännössä Paul Statsnya lukuun ottamatta koko ajan NHL-mitat täyttävä sentteri, eikä Laine saanut vastuuta kärkipelaajien kanssa.

Mainos

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)

Eri analyyseissa Laineen taitoja on katsottu koko uran läpi ulottuvien tilastojen kautta. Niistä voidaan huomata, että Winnipeg on ollut välillä purjeessa ja antanut hyviä vetopaikkoja vastustajille Laineen ollessa jäällä.

Viime kaudella tapahtui kuitenkin huikea kehitysloikka. Laine ei ollut enää pelkkä ylivoimapelote, vaan peli tasaviisikoin kehittyi huomattavasti. Laineen tehoissa tapahtui myös samalla merkittävä muutos – ensimmäistä kertaa uralla syöttöpisteitä oli enemmän. Tehopistelukema 28+35=63 on vain seitsemän pistettä vähemmän kuin Laineen tehokkaimmalla kaudella, vaikka pelejä tuli 14 vähemmän.

Laine on nykyään enemmän kuin pelkkä ylivoimapelote. Otetut kehitysaskeleet puolustuspelaamisessa ja lisääntynyt epäitsekkyys yhdessä sen faktan kanssa, että hän on pelannut heikompien senttereiden kanssa kertoo siitä, että Laineella on huikea potentiaali. Ja hän on vielä kehittyvässä iässä, eikä Laineen koko potentiaalia ole missään nimessä vielä saavutettu.

Mainos

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)

Winnipegin seurajohto ja Laineen agentit ovat vahvistaneet, että Laine olisi valmis siirtymään muualle parempien ketjukavereiden ja tulosvastuun perässä. Winnipegin seurajohto on osoittanut jos ei vihreää, niin ainakin keltaista valoa, mikäli vaihdossa tulisi seuraa hyödyttäviä pelaajia. Käytännössä siis ainakin huippupuolustaja ja kenties kakkosketjun laituri tai korkeita varausvuoroja.

Näistä ajatuksista tulee mieleen ehkä yksi winnipegiläisten katkerin muisto. Teemu Selänne treidattiin Anaheimiin vuonna 1996 ja Winnipeg sai vaihdossa Tvedorskyyn, Kilgeriin ja 3. kierroksen varaukseen.

Loppu onkin kiekkohistoriaa suomalaisittain. Nyt Winnipegissä on vaara sille, että historia toistaa itseään rumasti.

Mainos

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 5)

Lähde: NHL.com, ESPN

Päätoimittaja