Näkökulma: Ville Peltosen matka HIFK:n kanssa on päättymässä – SaiPa näytti oivaa esimerkkiä

Helsingin IFK on yksi suurimmista ja seuratuimmista seuroista jääkiekon pääsarja Liigassa. Niin helsinkiläiset, kannattajat kuin toimittajatkin ennakoivat joka kausi seuraa mestaruustaistoon. Odotuksiin ja suureen budjettiin nähden seuran sijoitus on pettymys, ja silmukka valmennuksen ympärillä kiristyy jatkuvasti.

HIFK:ssa odotettiin mestaruutta, mutta kauden alku on tarjonnut kylmää kyytiä – tällä hetkellä joukkue on sarjassa viidentenätoista eli viimeisenä. Tehtyjä maaleja sillä on 16 peliin huikeat 25 kappaletta ja joukkueen tehokkain maalipyssy on puolustaja Ilari Melart, joka ei ole urallaan tullut tunnetuksi pistetykkinä. Useat nimimiehet vaeltelevat varjojen mailla ja ainoastaan kohtalaisen hyvä maalivahtipeli on pelastanut edes 16 pistettä kauden aikana – eli pisteen per peli!

Lue myös: Liigassa vähämaalinen kierros, HIFK voittoon – katso tulokset

Joukkueen kompastuskivi maalinteon ohella on sen surkea ylivoima, joka on onnistunut huikealla 4,44 %:n tehokkuudella. Alivoima on sentään Liigan top 5 -tasolla. Vieraissa pistetahti on ollut olematonta ja maalinteko on ollut hankalaa.

Edistyneiden tilastojen perusteella joukkueen pitäisi olla kuitenkin aivan eri lukemissa, sillä niissä HIFK on sarjan kärkipäätä. Pelaajat kuitenkin puristavat mailaa liikaa ja edes avopaikasta kiekkoja ei saada verkkoon. Paine on liian kova.

Julkinen tuki viimeinen niitti?

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen vakuutteli YLE:lle, että seuralegenda Ville Peltosen asema päävalmentajana ei ole uhattuna. Pitkän kokemuksen kautta tällainen lause on yleensä viimeinen julkinen lausunto ennen potkuja, joten Peltosen potkut tulevat todennäköisesti seuraavan kahden viikon aikana.

Vaikka Peltonen onkin hyvä valmentaja, potkut on ainoa oikea ratkaisu. Niin lukossa on joukkueen henkinen puoli. Henkisen puolen avautumisesta on historiasta ja tältäkin kaudelta paljon esimerkkejä – esimerkiksi SaiPa lähti voittoputkeen valmentajapotkujen jälkeen ja pelaajien lausunnot olivat vapautuneita.

Seuraavaksi odotellaan, milloin kengänkuva tulee takalistoon ja kuka nousee Peltosen korvaajaksi. HIFK tarvitsee nyt uuden alun ja pian – muuten Playoffitkin jäävät haaveeksi.

Haluatko julkaista oman jääkiekkoon liittyvän tekstisi helposti ja nopeasti sekä kerätä itsellesi nimeä toimittajana? Lähetä juttusi heti tästä linkistä!

Päätoimittaja