Kontinen ja Peers hävisivät finaalissa

Kontinen ja Peers hävisivät finaalissa
Kuvituskuva. nao2g [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0), GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], from Wikimedia Commons

Tenniksen Australian avoimet päättyivät suomalais-australialaisen parin Henri Kontinen ja John Peers osalta pettymykseen.

Turnauksessa ilman erätappioita kulkenut pari kohtasi finaalissa Pierre-Hugues Herbertin ja Nicolas Mahutin. Viidenneksi sijoitettu pari kukisti finaalissa 12. sijoitetun parin lopulta lukemin 6-4, 7-6 (7-1) ottaen kahdeksantena parina kautta aikojen mestaruuden kaikissa neljässä grand slam -turnauksessa. Ottelu kesti 98 minuuttia.

– Suuri kiitos kannustusjoukoille Suomessa. Siellä on aikainen aamu ja teillä ei ole ollut unirytmiä viimeiseen kahteen viikkoon – pahoittelut siitä. Kiitos kannustuksesta ja kaikista viesteistä, Kontinen kiitteli kenttähaastattelussa ottelun päätyttyä.

Tappio oli epäsuomalaiseen tapaan parille vasta toinen finaaleissa. Finaaleissa pari on pelannut jo 15 kertaa. Useimmin suomalaiset ovat häviävinä osapuolina.

Tulos kuitenkin antaa toivoa paremmasta kaudesta, sillä viime kauden alussa parin pelit päättyivät pääosin avauskierroksilla. Keskelle kautta osuneen paremman vaiheen jälkeen loppukausi oli jälleen haastava Nyt peli vaikuttaisi osuneen paremmin kohdilleen ja odotukset Suomessakin tulevia turnauksia kohtaan ovat vahvassa kasvussa.

Päätoimittaja