Oilers nousi F-Liigan kärkeen

Kuva: Anssi Koskinen/salibandy.fi

Espoon Oilers siirryi F-liigan kärkeen illan kierroksella kukistamalla SPV:n kotonaan lukemin 4-3. Lauantain muut voittajat olivat TPS, Westend Indians ja Happee.

SPV kuittasi toisessa erässä Juuso Keskisen osumalla Aaro Astalan johtomaalin, ja perään iskivät Jeri Heikkilä ja Miika Latvala taululle 1–3-vierasjohdon. Justus Kainulainen sekä Heikki Iiskola nostivat kuitenkin Ölymiehet taas rinnalle jo ennen toista taukoa, ja päätöserässä nähtiin enää yksi maali. Kellossa oli jäljellä runsaat neljä minuuttia, kun Antti Suomela laukoi ylivoimalla voitto-osuman Aaro Astalan tarjoilusta.

TPS voitti syksyn neljännenkin ottelunsa Nurmon Jymyn taipuessa Kupittaalla erikoisessa rupeamassa lopulta 12-6. Jymy johti toisessa erässä 3-1 ja jaksoi TPS:n punnerrettua johtoon tasoittaa pelin vielä kolmesti. Vielä ottelun viimeisen kympin alkaessa tahkottiin tilanteessa 6-6, mutta sitten TPS takoi kuusi osumaa, joista vain yksi viuhui tyhjiin. Niin Peteris TrekseMiko Kailiala ja Mikko Hautaniemikin nautiskelivat hattutemput, ja Treksen päivän saalis oli peräti 3+3.

Westend Indians ja Happee voittoihin

Kuva: Esa Jokinen

Westend Indiansin sitkeys palkittiin, kun ”Heimo” nousi kolmannen erän kahden maalin tappioasemasta tasoihin ja vielä jatkoaikavoittoon. Jani Rauhala nosti Indiansin kolmannen erän kuudennella minuutilla lukemiin 2-3, ja Samuli Junnilan tasoitus syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla kuudella viittä vastaan. Otahallin ilta sai kruununsa jatkoajan kolmannen minuutin lopussa, kun oman maalin edestä nousuun ampaissut Jani Rauhala laukoi lopuksi yläkulmaan ratkaisun ja lisäpisteen Indiansille.

Myöhäinen ratkaisu nähtiin myös Jyväskylässä, jossa Happee kukisti EräViikingit 6-3. Vieraat jaksoivat kuitata kotijoukkueen ensimmäisen, toisen ja vielä kolmannenkin maalin, kun Joakim Lund nosti EräViikingit 3–3-tasalukemiin vain neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Sitten Happee löi kuitenkin uuden vaihteen silmään ja meni menojaan Niko Laitin ja Eppu Suhannon osumilla, jotka molemmat syötti Markus Salmi. Loppunumerot laukoi vielä tyhjiin Kaapo Siekkinen maalivahti Markus Laakson merkkauttaessa syöttöpisteen. EräViikingeille tappio oli viides perättäinen ja kaikkiaan kuudes seitsemässä ottelussa.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut TPS–SPV, Nokian KrP-OLS, Oilers-Nurmon Jymy ja FBC Turku-Happee.