Paalupaikan napannut Carlos Sainz kertoo pääseensä eroon heikkouksistaan

Yhdysvaltain GP:n aika-ajo ajettiin myöhään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Paalupaikan nappasi tiukan tuhannesosataiston jälkeen Ferrarin Carlos Sainz, jolle paalupaikka oli ensimmäinen kuivalla kelillä napattu ykkössija kaudella 2022.

Tiukassa paalutaistossa Sainz kukisti tallitoverinsa Charles Leclercin lopulta 0,065 sekunnilla. Ferrarit eivät kuitenkaan lähde eturivistä, sillä Leclerc sai 10 lähtöruudun rangaistuksen, kuten myös Red Bullin Sergio Perez. Näin ollen Sainzin viereltä starttaa Red Bullin Max Verstappen ja takaa kolmannelta sijalta Mercedeksen Lewis Hamilton.

Lue myös: Verstappenilla mahdollisuus vielä “rikkomattomaan” F1-ennätykseen

Sainz oli paalupaikan jälkeen helpottunut ja kertoi, että hänen yhden kierroksen vauhti on ollut hyvä koko kauden, mutta hän ei ole ratkaisevilla hetkillä onnistunut ajamaan parasta kierrosta ja kukistamaan kovimpia kilpakumppaneitaan.

“On ollut pitkä vuosi ja ilmiselvästi olen kärsinyt tämän kauden autosta”, Sainz kertaili RacingNewsille antamassaan haastattelussa.

“Minusta tuntuu, että olen viimeisessä 5-7 kilpailussa ollut lähellä rajojani, mutta kuivalla kelillä paalupaikkaa ei kuitenkaan ole ollut tulossa”, Sainz toteaa.

“Kilpailu on ollut tiukkaa kahden kärkikaverin (Verstappen ja Leclerc) kanssa. On mahtavaa, että sain paalupaikan viimein pysymään omissa nimissäni kuivallakin kelillä”, Sainz päättää.

Lue myös: Kuinka paljon F1-auto maksaa?

Yhdysvaltain GP 2022 ajetaan kello 22:00 Suomen aikaa.

Päätoimittaja