Pro Tourin kiertueella finaaliviikonloppu

Heidi Laine nappasi voiton Pro Tourin kokonaistilanteessa. Kuva: Suomen Frisbeegolfliitto

Pro Tourin viimeinen osakilpailu ja kiertueen finaali käytiin Tampereen Frisbeegolfkeskuksella 16.-18.9.2022.

Kuopion osakilpailun jälkeen MPO-luokan kärjessä oli koko kiertueen osalta Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot) ja Kristian Kuoksa (Oulun frisbeeseura) oli toisena. FPO-luokassa Jenni Karppinen (Joen Liitokiekko) nousi Kuopion osakilpailun jälkeen kiertueen kärkeen ja Heidi Laine (Lahden Frisbee Club) oli toisena.

Ylivoimainen kolmikko Pro Tourin kokonaisvoittoon

MPO-luokassa käytiin jälleen tiukka taisto kärkipään sijoituksista. FrisbeeGolfClub Hyrylän Teemu Talikainen heitti itsensä Tampereen osakilpailun yllätysvoittoon ja onnistui nappaamaan täten kilpailu-uransa ensimmäisen Pro Tour -osakilpailuvoiton. Voitto irtosi kolmen heiton erolla toisen sijan jakaneisiin Joona Heinäseen (Talin Tallaajat) ja Jaakko Kankareeseen (Frisbeegolfseura Muki). Mikael Häme (Lahden Frisbee Club) hävisi kaksikolle niukasti yhden heiton erolla ja sijoittui neljänneksi.

Jesse Niemisen heitot kantoivat Tampereen Frisbeegolfkeskuksessa sijalle kymmenen, mutta aiemmissa osakilpailuissa hankitut pisteet riittivät pitämään Niemisen yhteispisteillä 351 kiertueen ykkössijalla. Heinolan osakilpailun voittanut Joona Heinänen nousi yhteispisteillä 335,5 Pro Tourin toiselle sijalle. Tampereen kilpailuun toisena yhteispisteissä lähtenyt Kristian Kuoksa sijoittui Niemisen tavoin kymmenenneksi ja jäi täten 18 pistettä Heinäsen toisesta sijasta. Kuoksa sijoittui näin ollen Pro Tourilla kolmanneksi.

Talikainen ohitti Tampereen osakilpailun voitollaan kokonaispisteissä Frisbeegolfseura FORE Turkua edustavat Seppo Pajun ja Joonas Aallon ja sijoittui täten tourilla neljänneksi. Eroa kolmanneksi sijoittuneeseen Kuoksaan jäi 78 pistettä. Aalto vei viidennen sijan ja Paju kuudennen sijan.

Laine kiertueen kokonaispisteissä selkeä ykkönen

FPO-luokan voitosta Tampereen osakilpailussa käytiin tiukka kamppailu, joka päättyi Heidi Laineen voittoon yhden heiton erolla Jenni Engströmiin. Laine ja Engström olivat kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen tasapisteissä ja naiset pelasivat myös kolmannen kierroksen tasaväkisesti. Laine voitti aiemmin myös Helsingin ja Oulun osakilpailut.

Laine nousi voitollaan kiertueen kokonaispisteissä toiselta sijalta ja vei lopulta ylivoimaisesti kiertueen kokonaisvoiton tuloksellaan 367. Engström nousi kokonaispisteissä toiseksi yhteistuloksellaan 325,8.

Hannele Määttä (BSC Disc Golf Team) ja Silva Saarinen (Riihimäen frisbeegolf) jakoivat Tampereella kolmannen sijan ja hävisivät voittajalle viidellä heitolla. Jenni Karppinen sijoittui viidenneksi ja sijoittui kiertueen kokonaispisteissä kolmannelle sijalle yhteispisteillä 309. Kuopion osakilpailun voittanut Silva Saarinen sijoittui kiertueen kokonaispisteissä neljänneksi, Olivia Kindstedt (Porvoon frisbeegolfseura) viidenneksi ja Jenna Hirsimäki (FrisbeeGolfClub Hyrylä) kuudenneksi.