Pudotuspelien 1.kierroksella kuumat paikat – jatkopelit voivat ratketa tuurilla

[FSM_featured_image size=large]

Liigan 1. pudotuspelikierroksen ottelut – tai säälipleijjareiden, miten vain – ovat huipentumassa raakaan kolmanteen peliin. Molemmissa ottelupareissa peleihin lähdetään tilanteessa 1-1.

Näin ollen ottelusarjat ratkeavat tylysti paras yhdestä -mentaliteetilla. Se on osittain myös näiden otteluiden suola, sillä jo yhdellä tappiolla ollaan selkä seinää vasten. Toisaalta jatkoa ajatellen asetelmat ovat kovat, sillä torstaista eteenpäin ollaan jäällä käytännössä joka toinen päivä, eikä palautumisaikaa jää.

Toisessa otteluparissa JYP ja Lukko lähtivät sarjaan hyvin erilaisista asetelmista. JYP taisteli paikkansa jatkoon vasta viimeisessä runkosarjaottelussaan, kun taas Lukko menetti täpärästi paikkansa suoraan jatkoon. Lukko on pelannut viime aikoina hieman ailahtelevaisesti ja kovissa paikoissa peli tuntuu menevän vahvasti puristamiseksi. JYP tosin ei ollut vakuuttanut aiemmin, ja nytkin vaikka joukkue voitti toisen pelinsä selvästi, se oli alussa hieman helisemässä. Vasta ensimmäinen maali “vapautti” joukkueen peliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

JYPin leirissä voitosta otettiin selvästi lisäenergiaa:

– Lauantaista otettiin selvästi opiksi. Sen ottelun alku oli suunnitelman mukainen, mutta se murentui toisessa erässä. Nyt vedettiin ruuvia vähän tiukemmalle ja pystyttiin pelaamaan erittäin hyvä kiekkoilta. Ansaittiin voitto, JYPin päävalmentaja Risto Dufva totesi JYPin nettisivuille antamassaan haastattelussa.

Illan ottelussa JYP on jälleen lähtökohtaisesti altavastaaja, mutta Lukko ei saa sortua liialliseen mailanpuristamiseen. Muussa tapauksessa JYP voi täydellä onnistumisella päästä jatkoon ja kohtaamaan Kärpät seuraavassa vaiheessa.

JYPin voitto tarjoaisi myös Ilvekselle mahdollisuuden napata kivan vastuksen tuleviin peleihin, sillä Ilveksen voitto tarkoittaisi “unelmakohtaamista” puolivälierissä Tapparaa vastaan.

Ottelusarjan kaksi ensimmäistä kohtaamista menivät erittäin tasaiseksi, molempien päätyttyä jatkoajoilla ja molempien oltua lähellä voittoa omissa peleissään jo aiemmin. SaiPa on kenties ollut hieman taidollisesti edellä, mutta marginaalit ovat erittäin pienet ja hyvän ja huonon päivän ero ratkaisee varmasti ottelusarjan jommallekummalle. Maalivahtipeli tulee olemaan isossa roolissa kolmannessa kohtaamisessa, minkä lisäksi ottelu voi ihan hyvin päättyä tuurimaaliin kumpaan päähän tahansa. Lisää mielenkiintoa otteluun tuo se, ettei Ilves varsinaisesti loistanut runkosarjassa Hakametsässä, toisaalta SaiPa oli yksi kauden huonoimmista vierasjoukkueista.

Toimittajan huomio: Tamperelaisena toivon kerrankin Ilveksen voittoa, sillä Ilves voisi lähteä mukavasti sitten kesälomille Tapparaa vastaan.

Liigan pelien vinkit ja linkit löytyvät meidän Liiga ilmaiseksi netistä -sivulta!

Päätoimittaja