Salibandyn F-liigassa heti yllätystulos

Salibandyliigan perjantain kierroksella riitti tapahtumia. Kuva: Esa Takalo

F-liigassa saatiin kauden ensimmäinen yllätystulos, kun mestari Classicin ykköshaastajaksi odotettu Nokian KrP taipui kotonaan Westend Indiansille lukemin 4-7. Perjantain muut voittajat olivat Happee, Nurmon Jymy ja EräViikingit.

Indians-ikoni Valtteri Kainulaisen osumat saattelivat espoolaiset ensimmäiselle tauolle kahden maalin johdossa, ja toisessa erässä ero kasvoi lisää. KrP:n Henri Johansson kavensi kahdesti, mutta Indiansille osuivat Joonatan Lindholm täysin miehistöin, Juuso Kekki sekä Leevi Auranen ylivoimalla ja kruunuksi Eero Harjula alivoimalla. Vieraiden Joonatan Lindholmille videotarkistuksen kautta varmistettu pelirangaistus tuotti KrP:lle ainoastaan Joonatan Kovasen ylivoimaosuman. Juuso Kekki oli yhdellä maalilla ja kolmella syöttöpisteellään vierasvoiton tehomies.

Salibandyn F-Liiga käynnistyi – avauspisteet Turkuun

Eräviikingit nuiji tulokkaan

FBC Turun kaikkien aikojen ensimmäinen liigaottelu sai hyvän alun, kun Pyry Kauppinen pommitti joukkueen kahdesti johtoon ja erätauolle lukemissa 2-1. Toisessa erässä EräViikingit kuitenkin käänsi pelin turkulaisten nukahdusten ja pallonmenetysten myötä voittaen lopulta 8-2. Oliver Sillanpää (2+1), Alex Eklund (2+1) ja Joakim Lund (1+2) olivat eilen avausottelunsa TPS:lle hävinneen EräViikinkien tehokkaimmat, maalissa Nemo Sipilä otti toisen erän ratkaisuhetkillä isoja torjuntoja. Eero Koistisen 2–5-maali oli hänen ensimmäisensä liigassa.

Kierroksella edettiin moneen murskavoittoon

Nurmon Jymy oli viime kaudella sijalla 11 ja OLS pitkästä aikaa pudotuspeleissä, mutta tänään Jymy aloitti kautensa pieksämällä oululaiset peräti 10-2. Matias Mäenpää, Niklas Äijälä ja läpi kentän purjehtinut Eetu Puntanen takoivat taululle 12 minuutissa kolmen maalin johdon, ja heti tauon jälkeen Mäenpää ja Niko-Arttu Perälä kasvattivat lukemiksi jo 5-0. Ottelun viimeisellä kympillä mätettiin maaleja urakalla vieraiden yrittäessä ilman maalivahtia, kun Jymy osui kolmesti tyhjiin ja OLS:n Riku Ruonakangas kuudella viittä vastaan lohtuosuman. Jymyn maalisaalis jakaantui tänään seitsemälle miehelle Niko-Arttu Perälän ja Riku Hakasen merkkauttaessa saldon 2+1.

Kaksinumeroisin luvuin voitti avausottelunsa myös Happee, joka löi Lahdessa LASBin 10-5. Alkuun koettiin kuitenkin kauden ensimmäinen videotarkistus, kun Jasper Juutin komea ilmaveiviosuma varmistettiin ruudulta. Sitten maalasi kuitenkin neljästi peräkkäin Happee, ja tauolla tilanne oli 2-4 Jasper Juutin osuttua kotijoukkueen molemmat. Tiitus Salokankaan ylivoimaonnistuminen nosti lahtelaiset toisessa erässä parhaimmillaan kahden maalin päähän, mutta sitten Happee meni menojaan. Salokangas iski isäntien maaleista kolme, Happeen kolmen pisteen miehiksi nousivat Teuvo Kinnunen (1+2) ja Juuso Heikkinen (1+2).

Lauantaina ovat vuorossa ottelut Classic–OLS ja TPS–Oilers.

Lähde: Salibandyliitto