Selvitys – Yhteiskunta hyötyy valtavan summan urheilutoiminnasta

Selvitys – Yhteiskunta hyötyy valtavan summan urheilutoiminnasta
Yhteiskunta hyötyy urheilutoiminnasta taloudellisesti. Kuva: Pixabay on <a href="https://www.pexels.com/photo/man-running-on-side-of-road-235922/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Yhteiskunta hyötyy valtavasti urheiluseurojen toiminnasta. Selvityksen mukaan esimerkiksi HJK:n toiminta tuo yhteiskunnalle lähes 36 miljoonan euron hyödyt vuosittain.

Asia selvisi Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n tekemästä selvityksestä.

HJK:n toiminnan suorat taloudelliset vaikutukset ovat 16,4 miljoonaa euroa, 6,7 miljoonaa yhteiskunnallisia hyötyjä ja 12,8 miljoonaa euroa jalkapallotoiminnasta aiheutuvien terveydenhuollon kustannuksien säästöjä.

Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen kommentoi asiaa tiedotteessa.

“Liikuntaseurat tekevät merkittävää yhteiskunnallista työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. HJK:n tuottama kattava aineisto todistaa, kuinka moniulotteisia seuratoiminnan vaikutukset ovat.”

Lue myös: Kommentti: Häpeä, maikkari! Missä on naisten jalkapallo?

Selvityksestä apua kaupunkien politiikkaan?

Uefan teettämä selvitys antaa myös paljon lisätietoa kaupunkien päätöksentekoon liittyen urheiluun. Samalla lajien avulla voidaan vähentää lasten ja nuorten syrjäytymistä.

Selvityksessä on käytetty Uefan Social return on investment -mallinnusta (SROI), jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa. Mallinnuksen työkalua ovat olleet kehittämässä Maailman terveysjärjestö WHO sekä suomalaiset Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Lähde: HJK.fi

Päätoimittaja