UEFA:lta käsittämätön ukaasi korona-aikana – Aiheutti tyrmistystä maailmalla

UEFA:lta käsittämätön ukaasi korona-aikana – Aiheutti tyrmistystä maailmalla
Huuhkajat. Kuva: Santeri Kärki

Euroopan jalkapalloliitto UEFA tiedotti keskiviikkona haluavansa ensi kesän EM-kisoihin jokaiseen otteluun mukaan yleisöä. Ratkaisu aiheutti hämmennystä ja pahennusta järjestäjämaissa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kesän 2021 jalkapallon EM-kisat pelataan 12 eri maassa. UEFA on kuitenkin antanut ukaasin, jonka mukaan jokaisen isäntämaan tulee pystyä ottamaan kisoihin mukaan yleisöä. Mikäli järjestäjäkaupungit eivät tähän pysty, ne voidaan UEFA:n mukaan siirtää syrjään ja vaihtaa toiseen kaupunkiin. Näin ollen järjestäjämaiden määrä voi laskea alkuperäisestä.

Saksassa uutista ei otettu iloisesti vastaan. Maan parlamentin urheilukomitean puheenjohtaja Dagmar Freitag tyrmäsi UEFA:n kannan yksiselitteisesti.

-UEFA:n vaatimus on sivistymätön ja vastuuton, kun katsotaan tilannetta pandemian haasteiden näkökulmasta.

Hänen näkemyksensä mukaan UEFA:n vaatimus osoittaa, kuinka erillään jalkapallomaailma on todellisesta maailmasta.

Lue myös: Näin yhteiskunta hyötyy urheilusta

Isäntäkaupunkien tulee ilmoittaa UEFA:lle 7.4 mennessä, kuinka paljon faneja voidaan ottaa stadionille. Vaatimus on myös siinä mielessä käsittämätön, ettei kukaan voi ennustaa epidemian kehittymistä kesään mennessä.

Esimerkiksi Glasgowin ja Dublinin tilanne on maan vallitsevien koronarajoitusten takia erittäin tukala. Myös Saksassa tilanne on ikävä ja esimerkiksi Münchenin pormestari Dieter Reiter sanoi, että tilannetta on mahdoton ennustaa ja toivoisi UEFA:lta yhteistyötä isäntäkaupunkien kanssa, jotta ratkaisut voidaan löytää.

Esimerkiksi Venäjä tulee luultavasti säilymään kisaisäntänä, sillä maassa peleihin on otettu jopa 20 000 katsojaa pahasta koronatilanteesta huolimatta.

Päätös isäntäkaupungeista tehdään UEFA:n kokouksessa 20.huhtikuuta.

Lähde: YLE

Päätoimittaja