Uruguay kukisti Ghanan – menetti jatkopaikan dramaattisesti!

H-lohkon päätöskierroksella haettiin jatkajaa Portugalin seuraksi pudotuspeleihin. Uruguay kukisti Ghanan, mutta Etelä-Korea yllätti samalla Portugalin ja nousi Portugalin seuraksi jatkoon.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma ja tulokset sekä ilmaiset lähetykset ja uutiset

Uruguayn sankariksi Ghanaa vastaan nousi aiemmin vaihtopelaajan roolissa ollut De Arrascaeta, joka onnistui ensimmäisellä puoliajalla tekemään kaksi maalia Ghanan verkkoon. Etenkin toinen osuma oli upea, kun mies tykitti lähietäisyydeltä suoraan ilmasta pallon verkkoon.

Uruguay nousi neljään pisteeseen ja vaikka Ghana kaatui helposti, ei vuonna 1930 kaikkien aikojen ensimmäisen maailmanmestaruuden ottanut Uruguay varsinaisesti vakuuttanut alkulohkossa. Eikä se jatkopaikkaa välttämättä olisi ansainnut. Ottelun jälkeen Luis Suarez ja moni muu Uruguayn pelaaja oli kyynelissä, sillä jatkoaikka lipesi käsistä viime sekunneilla.

Lohkon toisessa ottelussa Portugali ja Etelä-Korea kohtasivat toisensa. Ennakkosuosikki Portugali hävisi pelin 2-1 ja näin ollen Etelä-Korea nousi tehtyjen maalien perusteella tasapisteissä Uruguayn ohi. Molemmat saivat neljä pistettä. Etelä-Korean maali tuli dramaattisesti lisäajalla, mikä pisti vauhtia myös Uruguayn ja Ghanan staattiseksi menneeseen peliin.

Viimeiset jatkoonmenijät ratkaistaan kello 21 pelattavissa otteluissa Kamerun – Brasilia ja Serbia – Sveitsi.

Lue myös: Kommentti: Brasilia on ollut toistaiseksi vakuuttavin joukkue MM-kisoissa

Päätoimittaja