Valioliigaennakko: ManU kaipaa voittoa maalirikkaassa ottelussa

Valioliigaennakko: ManU kaipaa voittoa maalirikkaassa ottelussa

Valioliigan illan mielenkiintoisimmassa ottelussa kohtaavat Manchester United ja Tottenham. Unitedin päävalmentajan asema on vakaasti uhattuna, kun taas Tottenham on löytänyt uuden vaihteen silmään uuden päävalmentajansa Jose Mourinhon johdolla.

Samalla ottelu on Mourinhon paluu Old Traffordille viime kauden potkujen jälkeen. Mourinhon paluu voi olla samalla viimeinen ottelu Unitedin päävalmentajana

Maalirikas peli odotettavissa?

Pelissä riittää paljon panosta Unitedin osalta. Seura on vasta sijalla kymmenen Valioliigassa, ainoastaan kuusi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Joukkueen nimi huomioon ottaen tulosten pitäisi olla huomattavasti parempia. Joukkue ei ole onnistunut kauden aikana voittamaan edes kahta peliä peräkkäin, ja valmentaja Ole-Gunnar Solsjkaerin paikka on vahvasti uhattuna.

Unitedin materiaalikaan ei toki ole vahva verrattuna vaikkapa takavuosien ManUun, ja esimerkiksi Williams ei olisi ikimaailmassa päässyt kentälle Fergusonin alaisuudessa. Peli vaikuttaa ajoittain todella terävältä ja fiksulta, mutta kokonaiskuva on pääosin kaaoottinen, ja joukkueen kenttätasapaino rakoilee turhan usein, minkä lisäksi puolustuksessa on paljon tekemistä – joukkue on päästänyt kauden aikana 17 maalia, mutta vain tuuri on pelastanut pahemmat lukemat useassa pelissä. Maaleja joukkue on tehnyt vastaavasti 21 kappaletta.

Joukkueen tähdistä Juan Mata on ollut kaukana huippuvuosien vireestään, ja oikeastaan vain tähtivahti David de Gea ja hyökkääjä Marcus Rashford (7 maalia) saavat puhtaat paperit tästä kaudesta. Toki United on kärsinyt myös loukkaantumisista. Illan pelissä poissa ovat luultavasti ainakin Pogba, Matic, Rojo ja Martial. Näin ollen keskikentän ja hyökkäyksen paras terä lienevät poissa, toisaalta, viime ottelussakin ManU onnistui iskemään useamman maalin Aston Villaa vastaan.

Tottenham on viime aikoina piristänyt otteitaan tulosten valossa selvästi Jose Mourinhon alaisuudessa. Vaikka Mourinho ei ole vielä selvästikään ehtinyt tuoda omaa pelitapaansa joukkueeseen sisään, on Tottenham ollut selvästi organisoidumpi ja parempi joukkue kuin entisen valmentajansa Mauricio Pocchettinon alaisuudessa. Kuudentena Valioliigassa majaileva Tottenham on voittanut viimeiset kolme peliään runsasmaalisesti. Maalintekovoimaa ja tehoa joukkueesta löytyy, mutta puolustus ei ole vielä sillä tasolla, millä sen pitäisi kärkijoukkueella olla – viimeisessä kolmessa pelissä sen verkkoon on isketty yhteensä kuusi maalia.

Ottelusta on odotettavissa todennäköisesti kauden aiempien suoritusten perusteella runsasmaalinen. United tarvitsee ehdottomasti voiton pelistä, sillä muuten todennäköisesti tarjolla on monon kuvaa norjalaiselle päävalmentajalleen. Kenties entinen Tottenham-luotsi astuukin tämän illan jälkeen penkin taakse.

Päätoimittaja