Energian hinta uhkaa yritysten kannattavuutta

Suomen hyvästä talous- ja työllisyystilanteesta huolimatta näkymät ovat heikkenemässä. Syynä on Venäjän aloittaman sodan seurauksena kasvaneet energianhinnat.

Lue myös: Työllisyys ennätyslukemissa – nyt valitetaan työvoimapulasta!

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan yritysten tilanne uhkaa heikentyä energian hinnan noustua. Samalla kriisi uhkaa heikentää työllisyyttä.

“Sähkön hinta vaikuttaa lähes jokaisen yritysten toimintaan ja kannattavuuteen. Muuttuvassa toimintaympäristössä toimialojen tilannekuvan seurannan jatkaminen on tarpeen yleisen varautumisen ja talouden kokonaiskuvan ylläpitämiseksi”, muistuttaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Työ- ja Elinkeinoministeriön asettaman työryhmän mukaan tilanne elää ja eri toimialoilla tilanne vaihtelee. Tilannekuvan mukaan nousevat energiahyödykkeiden hinnat nostavat kustannuksia suoraan ja välillisesti useimmilla yrityksillä heikentäen tiettyjen yritysten kannattavuutta. Osalla yrityksiä on ollut tarve järjestellä toimintaa uudestaan kohonneiden energiahintojen seurauksena. Toistaiseksi Suomessa ei ole tapahtunut energiakriisistä johtuvista syistä liiketoimintojen loppumisen aaltoa, eikä kilpailukyvyn tai huoltovarmuuden kannalta keskeisiä arvoketjuja ole katkeamassa.

Päätoimittaja