Europarlamentaarikko Alviina Alametsä iloitsee komission esityksestä sateenkaariperheiden oikeuksien parantamiseksi

Vihreiden europarlamentaarikko Alviina Alametsä iloitsee Euroopan komission esityksestä sateenkaariperheiden lasten oikeuksien parantamiseksi.

Euroopan komissio julkaisi esityksen sateenkaariperheiden lasten oikeuksien parantamiseksi. Esityksen tavoite on, että sateenkaariperheet tunnistetaan yhdenvertaisesti perheenä jokaisessa jäsenmaassa.

“Sateenkaariperheet ovat perheitä siinä missä kaikki muutkin perheet. Sateenkaariperheet joutuvat kuitenkin jatkuvasti todistamaan muille, että he ovat perhe – yli valtion rajojen liikkuessa, julkisissa palveluissa, tai ihan vain sukujuhlissa. Meidän kaikkien, ja erityisesti viranomaisten, on tunnistettava paljon paremmin perheiden moninaisuus koko EU:n alueella. Siksi on hieno uutinen, että Euroopan komissio julkaisi juuri esityksen sateenkaariperheiden lasten oikeuksien parantamiseksi”, Alametsä toteaa Vihreiden tiedotteessa.

Esityksen tavoite on, että sateenkaariperheet tunnistetaan yhdenvertaisesti perheenä jokaisessa jäsenmaassa. Sateenkaariperheet kohtaavat valtavia haasteita mm. muuttaessa toisesta jäsenvaltiosta toiseen ja matkustaessa. Erityisen vaikeaa on sateenkaariperheillä, jotka asuvat useammassa jäsenvaltiossa. Monet EU:n jäsenvaltiot eivät tunnista sateenkaariperheitä perheiksi lainsäädännössä yhdenvertaisesti, jolloin perheitä kohdellaan eri tavoin eri jäsenmaissa.

Lue myös: Vihreät ovat valmiita talousvaaleihin ja sopeuttamaan julkista taloutta oikeudenmukaisesti

Alametsä kertoo, että Vihreät on ajanut pidempään parannuksia sateenkaariperheiden asemaan.

“Olemme vihreässä ryhmässä ajaneet tätä ja muita sateenkaarioikeuksia hyvin pitkään EU:ssa. Komission esitys on merkittävä askel kohti yhdenvertaisempaa lainsäädäntöä. Samalla kun muutamme lainsäädäntöä, meidän on muutettava myös rakenteita ja asenteita. Cisheteronormatiiviset rakenteet ja arvot vaikuttavat vahvasti siihen, millainen käsitys meillä on “oikeasta” perheestä”, Alametsä tiivistää.

Päätoimittaja