JHL vaatii nollatuntisopimusten vähentämistä

JHL vaatii nollatuntisopimusten vähentämistä

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii nollatuntisopimusten ja määräaikaisten sopimuksien vähentämistä. Monet työnantajat käyttävät sopimuksia väärin, minkä takia viranomaisvalvontaa tulisi lisätä.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii työelämän lainsäädännön kiristämistä, jotta perusteettomista määräaikaisuuksista ja nollatuntisopimuksista päästään eroon.

Lue myös: Selvitys: korkeakoulutus parantaa työllisyysmahdollisuuksia ja palkkaa selvästi

Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toteaa, että nollatuntisopimuksia saisi käyttää vain työvoiman tarpeen vaihdellessa poikkeuksellisen voimakkaasti. Liitto julkisti hallitusohjelmatavoitteensa torstaina.

– Työnantaja ei saisi enää jatkossa käyttää seurauksitta väärin nollatuntisopimuksia. Haluamme, että perusteettomat määräaikaisuudet kielletään nykyistä tiukemmin työsopimuslaissa. Valvontaa on kehitettävä ongelmiin puuttumiseksi sekä työntekijän aseman ja oikeusturvan parantamiseksi riitatilanteissa.

Niemi-Laineen mukaan alipalkkaavat työnantajat pääsevät nykyään kuin koira veräjästä. Hän vaatii alipalkkauksen kriminalisointia, eli seurauksena olisi lakiin perustuva rangaistus.

Lähde: JHL:n tiedote

Päätoimittaja