Juha Sipilä eroaa: “vaalitulos ei jättänyt muita mahdollisuuksia”

Kotimaa. Eduskuntavaalien jälkipyykit ovat lähteneet nyt kunnolla käyntiin Keskustan osalta. Juha Sipilä oli sanojensa mittainen mies, kun aiemmin hän totesi eroavansa Keskustan puheenjohtajan paikalta, jos kannatus jää ennakkogallupien 14,1 % alle.

Sipilä ilmoitti tänään erostaan Twitterissä:

“Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia. Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee Keskustalle uuden puheenjohtajan 7.9.2019”, Sipilän twiitissä sanotaan.

Sipilä aikoo omien sanojensa mukaan hoitaa kuitenkin puheenjohtajan tehtäviä vielä seuraavaan puoluekokoukseen saakka. Hänen mukaansa Keskusta ansaitsee uuden ja innostavan alun, minkä myötä alkaa myös puolueen uudistustyö.

Toimittajan kommentti:

“Sipilän ero oli odotettavissa ja monen keskustalaisen silmissä jopa toivottu tapahtuma. Samalla Sipilän ero kertoo siitä, että Sipilä oli vain käymässä hallituspolitiikassa, yksityistämässä valtion omaisuutta ja keräämässä voitot sukulaisten kautta omiin taskuihinsa – Sipilähän ei koskaan ole avannut omistuksiaan, vaikka demokratiassa näin voisi olettaa. Samalla aukeaa uusi ja jännä mahdollisuus hallitusneuvottelujen suhteen – jos alkiolainen siipi saa vallan ja kannatusta jo nyt, voi Antti Rinne kenties muodostaa vasemmistolaisia ajatuksia toteuttavan hallituksen.”

Päätoimittaja