Kaukoliikenteen matkojen määrää kasvoi vuodentakaisesta

Marraskuussa kaukoliikenteessä tehtiin yli 1,1 miljoonaa matkaa. Matkojen määrää on kasvanut vuodentakaisesta 25 %, mutta matkoja ei tehdä yhtä paljoa, kuin ennen koronaa.

Marraskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 188 000 matkaa, mikä on noin 25 % enemmän kuin vuoden 2021 marraskuussa ja 8 % vähemmän kuin marraskuussa vuonna 2019, kerrotaan VR:n tiedotteessa.

“Yleisen trendin mukaan näyttää siltä, että ylipäätään ihmisten liikkuminen on vähentynyt viime aikoina. Tämä näkyy myös matkamääriemme taittumisena etenkin työ- ja liikematkustuksen osalta. Juna tarjoaa huolettoman tavan matkustaa töihin tai vapaa-ajan kohteisiin, joten uskon, että asiakkaamme valitsevat matkoillensa jatkossakin hiilineutraalin joukkoliikenteen”, VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula sanoo.

Lue myös: Suomesta lähetettiin linja-autoja Ukrainaan koulukyytejä varten

Junat pysyivät marraskuussa aikataulussa kaukoliikentessä 88,4 prosenttisesti. Suurimmat syyt viivästyksille olivat radasta johtuvat syyt, jotka olivat taustalla yli puolissa tapauksissa.

Yhteensä tänä vuonna tammi–marraskuussa on tehty 12 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 27,4 miljoonaa tonnia

Päätoimittaja