Keskusta toivoo hallitukselta ja oppositiolta yhteistyötä metsäpolitiikan suhteen

Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen vaatii puolueilta hallitus-oppositiorajat ylittävää yhteispeliä Euroopassa ja sitoutumista hallituskaudet ylittävään yhteistyöhön Suomen etujen puolesta metsäpolitiikassa.

Pakarinen nostaa esimerkiksi EU-komission ehdotuksen ennallistamisesta, josta edessä on pitkät neuvottelut jäsenmaiden ja EU-parlamentin kesken.

– Nykyinen komissio on ärhäkästi julkaissut haitallisia metsäesityksiä, joihin tarvitaan merkittäviä muutoksia. Ennallistaminen on tästä malliesimerkki, jonka osalta onneksi pitkissä neuvotteluissa voimme saada isoja muutoksia aikaan, Pakarinen sanoo Keskustan tiedotteessa.

Lue myös: EU-teki päätöksen – kryptovaluutat entistä enemmän sääntyelyn piiriin

Pakarisen mukaan vääntö ennallistamisesta jatkuu pitkälle seuraavan hallituksen kaudelle asti ja yhteistyötä vaaditaan yli hallitus-oppositio-rajojen.

Pakarinen muistuttaa Keskustan linjan olevan, että päätökset Suomen metsistä kuuluvat perussopimuksen mukaisesti Suomelle. Metsiä ja peltoja on voitava käyttää turvallisuus-, työllisyys- ja ympäristösyistä. Kotimaisuuden vähentäminen johtaisi vähemmän kestävien ulkomaisten raaka-aineiden käyttöön, turvallisuuden horjumiseen sekä hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjan murenemiseen.

– Arjen turvallisuus, suomalainen työ ja ulkomaisista saastuttavista raaka-aineista irti pääseminen edellyttävät metsien ja peltojen käyttöä, Pakarinen sanoo ja jatkaa:

– Maa- ja metsätaloutta on järkevää kehittää koko ajan paremmaksi, ei siirtää niitä Brasiliaan. Suomi tarvitsee ruokaa, turvaa ja työtä luonnostamme myös jatkossa.

Lue myös: WWF: Ilveksen metsästystä tulisi rajoittaa

Päätoimittaja