Kokoomuksen Mykkänen vaatii päätöksiä raja-aidan suhteen

Kokoomuksen Mykkänen vaatii päätöksiä raja-aidan suhteen
Petteri Orpo. Kuva: nimetön

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen vaatii hallitukselta toimia raja-aidan suhteen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen vaatii hallitusta turvaamaan rahoituksen Suomen ja Venäjän välisen raja-aidan rakentamiseen sekä tekemään tarvittavat päätökset ensi tiistain parlamentaariseen neuvonpitoon mennessä.

Lue myös: Vihreiden Ohisalo kritisoi Kokoomuksen ehdottamia sähkötukia – “hintalappujen lisäksi puuttuu johdonmukaisuus”

Mykkäsen mukaan kansallinen turvallisuus on tässä maailmantilanteessa laitettava etusijalle menokohteiden priorisoinnissa.

“Kokoomus luottaa Rajavartiolaitoksen arvioon siitä, miten laajalle alueelle raja-aitaa Suomen ja Venäjän väliin tarvitaan kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi. Jos viranomaiset arvioivat, että tämä laajempi toteutus on järkevää käynnistää jo ensi vuonna pilottikohteen kokemusten pohjalta, niin miksi siinä kannattaisi viivytellä?” Kai Mykkänen sanoo Kokoomuksen tiedotteessa.

Pääministeri Sanna Marin on kutsunut eduskuntapuolueiden ja -ryhmien puheenjohtajat keskustelemaan tilanteesta ensi tiistaina. Mykkänen vaatii hallitusta löytämään yhteisymmärryksen aidan rakentamisesta ja rahoituksesta ennen kokousta.

Lue myös: VTV: Aluevaaleissa otettiin kiellettyjä tukia vastaan – suurin yksittäinen tuki Kokoomus-ehdokkaalle

Mykkäsen mukaan raja-aidalla on koko opposition tuki. Raja-aidan tarkoitus on estää venäläisten pääsy Suomeen epävirallisten ylityspaikkojen kautta.

Päätoimittaja