Kokoomus jättää välikysymyksen hallituksen toiminnasta EU:n ennallistamisasetuksessa – Vihreiltä kovaa kritiikkiä

Kokoomus jättää välikysymyksen hallituksen toiminnasta EU:n ennallistamisasetuksessa – Vihreiltä kovaa kritiikkiä
Petteri Orpo. Kuva: Mikko Mäntyniemi

Kokoomus jättää hallitukselle välikysymyksen EU-vaikuttamisesta. Puolueen mukaan hallitus on laiminlyönyt Suomen kansallisten etujen ajamisen metsäpolitiikassa ja ns. ennallistamisasetuksen käsittelyssä.

Kokoomus katsoo, ettei Suomen tule hyväksyä ennallistamisasetusta ehdotetussa muodossaan. Suomen on puolueen mukaam otettava asetukseen kielteinen kanta Ruotsin tavoin ja talousvaliokunnan lausunnon mukaisesti, sillä asetus ei edistä sille asetettuja tavoitteita tarkoituksenmukaisella tavalla.

“Suomen metsien vastuullinen käyttö on turvattava. Ennallistamisasetus ei kunnioita unionin toiminnan kannalta olennaista toissijaisuusperiaatetta eikä tuota parasta mahdollista lopputulosta kansallisen liikkumavaran jäädessä liian rajalliseksi. Lisäksi kustannukset Suomelle ovat suhteettoman suuret”, puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo Kokoomuksen tiedotteessa.

Lue myös: Kokoomuksen Vestman kritisoi hallitusta pienydinvoimaloiden rakentamisenhidastamisesta

Puolue kritisoi myös hallituksen hitautta asian tuomisessa eduskuntaan, sillä komissio antoi esityksensä ennallistamisasetuksesta jo kesäkuussa.

Talousvaliokunnan lausunnon mukaan Suomen tulisi puolustaa kansallista etuaan enemmän ja vaatia lisää liikkumavaraa. Lisäksi lausunnossa edellytetään toimien oikeasuhteisuutta ja kustannusten alentamista.

Kokoomuksen ulostulolle kritiikkiä etenkin Vihreiltä

Twitterissä Kokoomuksen välikysymys on kirvoittanut kriittisiä kommentteja. Muun muassa MEP Ville Niinistö (vihr.) kritisoi Kokoomusta kaksilla rattailla ajamisesta.

Vihreä vaikuttaja ja kirjailija Amanda Pasanen kritisoi Kokoomuksen toimintaa, sillä hänen mielestään Kokoomuksen politiikka ei edistä luonnon monimuotoisuutta, vaan metsäteollisuuden etuja.

Lue myös: Vihreiden puheenjohtaja kritisoi Perussuomalaisten energiapolitiikkaa – “syventää kotitalouksien ongelmia”

Välikysymys tulee aikanaan eduskunnan käsittelyyn, jonka jälkeen äänestetään hallituksen luottamuksesta.

Päätoimittaja