Kokoomus vaatii panostuksia varhaiskasvatuksen opettajapulaan – oli itse leikkaamassa koulutuksesta

Kokoomuslaiset kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Sari Multala vaativat hallitukselta välittömiä päätöksiä, joilla puututaan varhaiskasvatuksen opettajapulaan.

Kokoomuksen tiedotteen mukaan on vakava virhe, että istuva hallitus ei ole jatkanut Sipilän hallituksen viitoittamalla tiellä, jolla varhaiskasvatuksen opettajien koulutusmääriä alettiin nostaa määrätietoisesti.

Lue myös: Kokoomus jättää välikysymyksen hallituksen toiminnasta EU:n ennallistamisasetuksessa – Vihreiltä kovaa kritiikkiä

“On vakava laiminlyönti, ettei korkeakoulu- ja tiedepolitiikasta vastaava ministeri Petri Honkonen (kesk.) ole esittänyt ministeriönsä johdolla lisäystä varhaiskasvatuksen opettajien aloituspaikkoihin ensi vuoden talousarvioon. Helsingin yliopiston järjestämä pätevöittämiskoulutus jo alalla oleville lastenhoitajille on myös jätetty ilman rahoitusta tulevina vuosina. Ministeri on tunnistanut ongelman kutsumalla kriisikokouksen kokoon, mutta ei ole edistänyt kaikkein ilmeisintä ratkaisua. Herää vahva epäilys onko tiedeministeri ja muu hallitus ylipäätään sitoutunut uuden varhaiskasvatuslain toteuttamiseen”, edustajat kertovat tiedotteessa.

Sinänsä on ironista, että puolueen edustajat vaativat koulutuksiin panostuksia. Ollessaan Sipilän hallituksessa Kokoomus osallistui historiallisen suuriin koulutusleikkauksiin, leikkaamalla jopa yli 690 miljoonaa euroa koulutuksesta. Samalla opettajien palkkoja leikattiin, mikä on monen asiantuntijan mielestä vähentänyt alan vetovoimaa.

Lähde: Kokoomuksen tiedote

Päätoimittaja