Liian pitkiä linkkejä? Näin lyhennät linkkisi kätevästi

Liian pitkiä linkkejä? Näin lyhennät linkkisi kätevästi
Kuvituskuva: Mike B on <a href="https://www.pexels.com/photo/silver-chain-145683/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Me kaikki rakastamme jakaa linkkejä meitä kiinnostavista aiheista niin sosiaaliseen mediaan, kavereille ja keskustelupalstoille. Joissain tilanteissa linkit näyttävät kuitenkin pitkiltä ja rumilta, joten niiden jakaminen ei välttämättä edes onnistu. Linkkejä voi kuitenkin lyhentää helposti.

Yksi parhaista paikoista linkkien lyhennykselle on https://bitly.com/. Sieltä linkit voi lyhentää erittäin kätevästi lyhyeen ja selkeään muotoon, minkä avulla liittäminen onnistuu kätevästi vaikkapa Facebookissa, Instagramissa tai vaikkapa sähköpostin liitteenä. Linkeistä tulee myös siistimpiä tällä tavalla.

Linkkien lyhentämismahdollisuutta käyttävät myös mainostajat, joiden mainoslinkit eri mainossivustoilla saattavat toisinaan olla hävyttömän pitkiä ja rumia (kukapa haluaisi sellaista kopioida vaikkapa Instagramissa!). Toisaalta lyhennettyjen linkkien kohdalla voi esiintyä myös väärinkäytöksiä, joissa klikkaajaa yritetään huijata esimerkiksi valesivustoille tai jopa tietojenkalastelusivuille. Näissä tilanteissa kannattaa olla valppaana ja pohtia, voiko linkin lähettäjään luottaa, vai onko kyseessä vaikkapa roskapostitili tai valeprofiili.

Näin käytät Bit.lyä

Bitlyn käyttö on kuitenkin melko helppoa ja vaivatonta, ja alla olevalla videolla neuvotaan yksityiskohtaisesti, miten linkkien luonti onnistuu!

Kun olet luonut linkin, voit jakaa sen helposti kenelle tahansa. Kokeile heti tänään!

Lue myös: Parhaat WordPress-lisäosat 2022 – nämä on ehdottomasti oltava, jotta sivusi menestyy!

Päätoimittaja