Ostitko D-Vitamiinia? Yliopiston apteekki pyytää palauttamaan tämän tuotteen

Ostitko D-Vitamiinia? Yliopiston apteekki pyytää palauttamaan tämän tuotteen

Yliopiston Apteekki vetää YA D-vitamiini 50 mikrog Salmiakki -ravintolisävalmisteen pois kuluttajilta. Valmisteessa käytetyn lakritsiuutejauheen matriinipitoisuus ylittää EU:n hyväksymän raja-arvon.

Kuluttajia pyydetään palauttamaan 17.10.2022 mennessä avaamattomat ja avatut YA D-vitamiini 50 mikrog Salmiakki 200 tabl. -pakkaukset. Tuotteet voi palauttaa mihin tahansa Yliopiston Apteekkiin tai Yliopiston Apteekin kumppaniapteekkiin. Verkon kautta ostetun tuotteen voi palauttaa myös Postin kautta. Yliopiston apteekin verkkosivuilla on lisäohjeita palautukseen.

Palautettu avaamaton tai avattu tuote hyvitetään kuluttajalle. Poisveto ei koske muita YA D-vitamiinivalmisteita.

YA D-vitamiini 50 mg Salmiakki -valmisteessa esiintyy matriinia, jota käytetään myös kasvinsuojeluaineena. Elintarvikeviranomaisen mukaan ei voida päätellä, mistä lähteestä matriini lakritsiraaka-aineeseen päätyy, minkä vuoksi raja-arvon ylittäneiden tuotteiden myynti ei ole sallittua. Matriinin osalta ei ole olemassa EU-tasolla laadittua riskinarviota ja hyväksyntää, eikä sitä sisältävien elintarvikkeiden turvallisuudesta ole näin ollen varmuutta.

Tuotteesta ei ole tehty toistaiseksi haittavaikutusilmoituksia eikä kuluttajavalituksia.

Apteekki pahoittelee tiedotteessaan asiakkaille aiheutunutta ylimääräistä vaivaa.

Päätoimittaja