Pääkaupunkiseudun vuokrannousu hidastui

Tilastokeskus on julkaissut vuokratilastot vuoden 2022 kolmannelta neljännekseltä heinä-syyskuulta. Vuokrien vuosikasvu oli pääkaupunkiseudulla muuta Suomea hitaampaa.

Vuoden aikana pääkaupunkiseudun vuokrat kasvoivat vain 0,3 %, kun muualla Suomessa kasvu oli 1,2 %. Pääkaupunkiseudulla vuokrat nousivat Vantaalla (+0,6 %) ja Espoossa (+0,5 %) nopeammin kuin Helsingissä (+0,2 %). Helsingin kantakaupungin alueella vuokrat laskivat 0,2 prosenttia viime vuoden heinä-syyskuusta.

Suomen Vuokranantajat Ry:n pääekonomisti Sakari Rokkanen pohti syitä kehitykselle yhdistyksen tiedotteessa.

“Heinä-syyskuu on vuokra-asuntomarkkinoiden vilkkain sesonki, kun opiskelijat saapuvat markkinoille etsimään asuntoa tulevaksi lukukaudeksi. Koko maan tasolla vuokralainen löytyi heinä-syyskuussa keskimäärin jopa nopeammin kuin ennen pandemiaa. Vuokraovi.com-sivuston tilastojen perusteella vuokra-asuntojen kysyntä on myös pääkaupunkiseudulla vahvistunut koronavuosista, mutta edelleen runsaan tarjonnan seurauksena vuokralaisen löytäminen on edelleen haastavampaa kuin ennen pandemiaa. Tarjontatilanne selittääkin pääkaupunkiseudun vuokrien muuta maata hitaampaa nousua”

Eniten vuokrat nousivat Rovaniemellä (+2,5 %), Oulussa +(2.0 %), Turussa (+1,8 %) sekä Tampereella (+1,6 %). Missään kaupungissa vuokrataso ei laskenut koko kaupungin tasolla, mutta vuokrataso pysyi lähes muuttumattomana viime vuoteen verrattuna Mikkelissä (+0,1 %), Porissa (+0,2 %) ja Helsingissä.

Lähde: Suomen Vuokranantajat ry:n tiedote

Päätoimittaja