Pekka Haavisto vieraili Ukrainassa – tuomitsi Venäjän aloittaman sodan

Ulkoministeri Pekka Haavisto vieraili Ukrainan Kiovassa Pohjolan ja Baltian maiden ulkoministerien kanssa. Vierailun yhteydessä Haavisto ja muut ministerit tapasivat muun muassa Ukrainan presidentin ja ulkoministerin sekä keskusteltivat maan tilanteesta.

Ulkoministeri Haaviston lisäksi vierailulle osallistuivat Islannin, Latvian, Liettuan, Norjan, Ruotsin ja Viron ulkoministerit. Yhteisvierailulla osoitettiin maiden vahvaa tukea Venäjän laittoman hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle. Vierailun aikana ministerit tapasivat Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin, ulkoministeri Dmytro Kuleban, pääministeri Denys Šmyhalin ja muita hallinnon edustajia.

Lue myös: Sauli Niinistö tyrmäsi puheessaan Venäjän toimet Ukrainassa – “Venäjällä ei ole mitään oikeutta”

Vierailun aikana puhuttiin paljon Ukrainan tilanteesta ja akuutista tuen tarpeesta Venäjän hyökkäysten takia. Venäjä on iskenyt toistuvasti maan energiainfraan ja samalla sen toiminta on täyttänyt laajasti sotarikosten merkit, muun muassa toimien kohdistamisella siviilejä kohtaan.

Haavisto lupasi jatkaa tukea maalle ja tuomitsi julkisesti Venäjän sotatoimet.

“Suomi tuomitsee Venäjän laittoman hyökkäyssodan Ukrainaan. Jatkamme vahvaa tukeamme Ukrainalle niin kauan kuin on tarpeen”, ministeri Haavisto sanoi ulkoministeriön tiedotteessa.

Lue myös: Selvitys: yli puolet venäläisistä suhtautuu suomalaisiin myönteisesti

Päätoimittaja