Petteri Orpo ajaa kovia leikkauksia – toivoo muilta puolueilta konkretiaa

Petteri Orpo ajaa kovia leikkauksia – toivoo muilta puolueilta konkretiaa
Petteri Orpo. Kuva: Mikko Mäntyniemi

Kokoomus lähtee tuleviin eduskuntavaaleihin ajamalla valtavia leikkauksia eri etuuksiin ja palveluihin. Samalla puolue haluaa laskea hyvätuloisten veroprosenttia.

Lue myös: Brittien uusi hallitus heti kriisissä – veronalennukset uhkaavat vauhdittaa inflaatiota rajusti

Iso-Britanniassa veronalennukset uhkasivat tuhota koko maan talouden, mutta lopulta ne tuhosivat vain hallituksen toimintaedellytykset. Suomessa Kokoomus ajaa Petteri Orpon johdolla valtavia veroaleja parempituloisille. Veronalennukset luovat Orpon mukaan kuitenkin edellytyksiä talouskasvulle.

“Kokoomuksen ja minun mielestäni velasta tulee ottaa niskalenkki mieluummin nopeasti kuin hitaasti. Säästämisestä täytyy tehdä jälleen suomalainen hyve, sillä tulevaisuus on täynnä epävarmuutta. Kriisinkestävän yhteiskunnan kölin eli kestävän talouden täytyy olla vakaaksi rakennettu. Suomalaiset odottavat puolueilta nyt konkretiaa”, Orpo sanoo Kokoomuksen tiedotteessa.

Lue myös: Kokoomuksen vaihtoehtobudjetti kerää laajaa kritiikkiä – leikkauksia luvassa kaikkein heikoimmassa asemassa oleville

Kokoomus on esittänyt oman vaihtoehtonsa vaihtoehtobudjetissaan. Kokoomus säästäisi julkisia menoja yli kahdella miljardilla eurolla, vähentäisi velkaantumista jo ensi vuonna yli 1,1 miljardilla eurolla ja parantaisi suomalaisten ostovoimaa keventämällä ansiotuloverotusta miljardilla eurolla. Lisäksi kokoomus uudistaisi työmarkkinoita ja purkaisi työnteon esteitä. Selkosuomeksi edellä mainituilla toimilla tarkoitetaan rajuja leikkauksia köyhyysrajalla olevien etuuksiin.

Kun julkista taloutta vahvistetaan miljardilla eurolla vuodessa kahden vaalikauden mittaisella ohjelmalla, saavutetaan julkisen talouden tasapaino vuonna 2030.

”Kokoomuksella on uskottavat keinot velkaantumisen katkaisemiseksi. Jos aloitamme heti, saamme taloutemme kuntoon kahden vaalikauden ohjelmalla. Muilta puolueilta olemme kuulleet puhetta, mutta emme vielä sisältöä tai keinoja. Toivon, että hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden tulevaisuus koettaisiin niin kallisarvoisiksi jokaisessa puolueessa, että voisimme sitoutua yhdessä niiden rahoittamiseen kestävällä tavalla tulevaisuudessa”, Orpo sanoo.

Lue myös: YK:n luontokokous alkaa Montrealissa – Maria Ohisalo peräänkuuluttaa konkreettisesia toimia

Päätoimittaja